Alt om de beste solbrillene

Izipizi, Persol eller Gucci? Polariserte eller ikke? Hvilke solbriller som er best, avhenger av bruken.

HVILKE SOLBRILLER SKAL DU KJØPE? - Mange bruker solbriller som egentlig ikke passer ansiktene deres, ifølge ekspertene. Men hvilke er best? Og hva skal du velge? Foto: Shutterstock/NTB scanpix
HVILKE SOLBRILLER SKAL DU KJØPE? - Mange bruker solbriller som egentlig ikke passer ansiktene deres, ifølge ekspertene. Men hvilke er best? Og hva skal du velge? Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Solkrem er viktig for å beskytte seg mot de skadelige UV-strålene fra sola - men det er også solbriller. Ved siden av huden, er øyet det organet som er mest utsatt for sol-påførte skader.

Men hva skal du set etter, når du skal ut å kjøpe solbriller? Og har de gamle solbrillene dine, egentlig kanskje «gått ut på dato»?

Her er sju ting du bør vite om solbriller:

#1: Kan man bruke samme solbrille til alt, uansett hva man skal?

- Nei, forskjellige solbriller har forskjellige egenskaper, sier Hans Torvald Haugo, generalsekretær og fagsjef i Norges Optikerforbund, til Dinside.

- En bybrille er annerledes enn bre-brille, for eksempel. Forskjellige briller har forskjellige egenskaper. Så skal du ut av byen og opp til fjellet, hvor det er mye hvit snø som kan reflektere mye sollys, er det mye UV-stråling som krever mer beskyttelse enn i Oslo sentrum, fortsetter han.

Det er også forskjeller i hvordan brillene er utformet; Mens en kafébrille gjerne er mer rett i fronten, er sportsbriller mer buet, for å beskytte mer mot solstråler som kommer inn fra siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer