Anbefaler å arrangere julebord

Så lenge smittevernet er i behold, kan det være ekstra gode grunner til at jobben arrangerer julebord i år.

FRARÅDER FYLL: Helse- og omsorgsminister Bent Høie fraråder å gjennomføre tradisjonelle med fyll og fanteri. Reporter: Frode Andresen. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse gjennomført blant NHOs medlemsbedrifter viser at svært mange bedrifter har planer om å droppe julebord for sine ansatte i år.

Det er derimot ikke nødvendig, verken ifølge Helsedirektoratet, organisasjonen Lederne eller NHO selv.

Derimot er det noen svært gode grunner til å holde julebord i år - men på en litt annen måte enn andre år.

- Har ingenting imot julebord

Vi har spurt Helsedirektoratet om det er grunner til at arbeidsplasser bør unngå julebord av smittevernhensyn i år. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad er ikke negativ til gjennomføring av julebord, så lenge det er enkelte ting man er påpasselig med.

- Så lenge arbeidstakerne som deltar på et julebord er friske og følger smittevernrådene, har vi ingenting imot at personer som til daglig jobber sammen går ut og bruker tilbudet i serveringsbransjen før jul, sier Nakstad til Dinside.

Også forbundsleder Audun Ingvartsen i Lederne har tro på at det blir noe av julebord på norske arbeidsplasser i år – men på en litt annen måte enn andre år.

- Dette er ikke året for rotbløyte og juleklemmer, påpeker Ingvartsen overfor Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer