Båtbrann

Antall båtbranner øker kraftig

For første kvartal i år er det nesten en dobling sammenliknet med i fjor.

BRANN: Politiet i Oslo har delt videoen da politihelikopteret fanget denne brannen. Video: Politiet. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Corona og norgesferie førte i fjor til rekordsalg av fritidsbåter. Over 10 000 ble kjøpt i fjor, så nå er det over én million i Norge.

Kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, Torbjørn Brandeggen forteller i en pressemelding at de frykter en ny rekordsommer i antall båtulykker og båtbranner

- I år er det enda flere båter med ferske båteiere til sjøs, påpeker han.

Økning i skader

Tall fra Finans Norge viser at forsikringsbransjen registrerte 25 prosent økning i antall båtskader i fjor, og i første kvartal i år økte antall båtbranner med hele 45 prosent i forhold til 2020

- Tendensen er så klar at vi forventer at årets båtsesong vil bli nok en rekordsesong med båtulykker, flere branner, kollisjoner og havari enn noen gang før, forteller Brandeggen.

Samlet i fjor var det 13.500 registrerte skader på fritidsbåter i Norge.

Så lett brenner det

I fjor registrerte forsikringsselskapene 316 båtbranner. De siste to åra har dessuten antall båtbranner økt med 20 prosent

Brandeggen forteller at en båt tar fyr lettere og fortere enn mange tror, og de er ofte bygget av plast og syntetiske stoffer.

- Slike branner utvikler seg raskt med høy energi og giftig røyk, forteller han og fortsetter.

- Som båtfører bør man være sikker på at alt elektrisk er i god stand, at drivstoff- og gassanlegg er uten lekkasjer, og at slukkingsutstyr er tilgjengelig og virker. I tillegg bør en aldri ta av seg redningsvesten når man er om bord, avslutter han.

Skal du ta båten til Sverige i sommer? Husk at reisen ikke er karantenepliktig, så lenge du ikke går i land. Du kan lese mer om det her:

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer