Klokkemessen SIHH 2017

Årets heftigste luksusklokker

Den mest kostbare har en prislapp på over åtte millioner kroner.

KOMPLISERT MEKANIKK: A. Lange & Söhne Tourbograph Perpetual "Pour le Mérite" Foto: A. Lange & Söhne.
KOMPLISERT MEKANIKK: A. Lange & Söhne Tourbograph Perpetual "Pour le Mérite" Foto: A. Lange & Söhne. Vis mer
Publisert

Januar 2017: Tusenvis av besøkende har samlet seg bak lukkede dører på den eksklusive klokkemessen Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) i Genève. Her ble noen av årets mest luksuriøse klokker vist frem foran utvalgte forhandlere, presse og VIP-gjester – Dinside var representert ved Tidssonen.no.

Investeringsobjektet

De færreste kostbare klokker er gode økonomiske investeringer, men det finnes unntak. Den nye Tourbograph Perpetual Calendar «Pour le Mérite» fra det tyske prestisjemerket A. Lange & Söhne, er et eksepsjonelt stykke håndverkskunst, som kun vil bli produsert i 50 eksemplarer.

Urkassen i massivt platina, huser et håndfinisjert mekanisk urverk med dobbelkronograf, evighetskalender, tourbillon, og en spesiell kraftoverføring med kjede (såkalt «fusée-and chain»). Prisen er 480.000 euro - 4,23 millioner norske kroner.

Stilvinneren

Kanskje er den en smule jålete, men samtidig så unektelig elegant og teknisk sofistikert. IWC sin nye Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph, byr på et karakteristisk design inspirert merkets egen modell med samme navn fra 1985. Et stilsikkert ytre, kombineres med den klassiske kombinasjonen av mekanisk evighetskalender og kronograf.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer