- Avgjørende

Fyrverkeriforeningen ønsker at beskyttelsesbriller blir lovpålagt.

VIL TA GREP: Fyrverkeriforeningen vil at beskyttelsesbriller blir lovpålagt. Foto: Annika Byrde / NTB
VIL TA GREP: Fyrverkeriforeningen vil at beskyttelsesbriller blir lovpålagt. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fyrverkerisalget har skutt i været de siste åra, og hvert år ender flere opp med øyeskader. Nå vil Fyrverkeriforeningen at beskyttelsesbriller blir lovpålagt.

- Vi har en nullvisjon når det kommer til person- og materielle skader. For å klare det er beskyttelsesbriller avgjørende, sier Rikard Spets i Norsk Fyrverkeriforening i en pressemelding.

I fjor ble det rapportert inn ti øyeskader i forbindelse med fyrverkeri nyttårsaften. Ingen av de skadde brukte beskyttelsesbriller.

- Vi ser at antallet skader fortsetter å synke, slik det har gjort de siste åra. Likevel er vi ikke fornøyd før vi når nullvisjonen vår på antall skader, sier Spets.

Fyrverkeriforeningen vil derfor innføre et lovkrav om beskyttelsesbriller, samt den såkalte sikkerhetsfontenen.

En sikkerhetsfontene gir et tydelig varselbluss når batteriet er antent, noe som forlenger tida fra lunta antennes til effektene skytes opp i luften.

- Sikkerhetsfontene på alle effektbatterier som blir solgt i Norge, vil være et viktig tiltak som ytterligere vil redusere risikoen for alle som har glede av fyrverkeri på nyttårsaften, sier Spets.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer