Avslørende laboratorietest av joggesko

Laboratorietest avslører hvor god dempingen på løpeskoene faktisk er.

HVILKE JOGGESKO HAR BEST DEMPING? Demping kan være viktig for å forhindre løpeskader. Nå har svenske Testfakta fått testet åtte joggesko i laboratorium, for å finne objektive svar på hvilke joggesko som har best støtdemping og respons. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
HVILKE JOGGESKO HAR BEST DEMPING? Demping kan være viktig for å forhindre løpeskader. Nå har svenske Testfakta fått testet åtte joggesko i laboratorium, for å finne objektive svar på hvilke joggesko som har best støtdemping og respons. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er mye å vurdere når du skal kjøpe joggesko: Har du et løpesteg som gjør at beina dine faller innover eller utover når du løper? Skal du løpe i skogen eller på asfalt? Hvordan er løpeteknikken din? Lander du på hæl, midt på foten eller på forfoten? Skal du ha sko med mye, lite eller null dropp?

Det aller viktigste er å være bevisst på hvor du skal løpe, altså hvilket underlag det er der. Og så må du prøve skoene i butikken, og gjerne på en tredemølle.

Men et kort møte i butikken gir selvsagt ingen fasit med tanke på hvordan dempingen eller responsen på skoene egentlig er.

Nå har svenske Testfakta gjort en laboratorietest av åtte ulike joggesko fra kjente og store joggeskoprodusenter.

De har testet skoenes respons og støtdemping i laboratorium. I tillegg har de latt flere erfarne løpere teste skoene og gi sin vurdering av skoenes øvrige egenskaper.

God støtdemping kan være spesielt viktig for deg som er ganske fersk som løper og som dermed kanskje ikke har den muskulaturen som trengs for å ta imot slag og støt fra underlaget - og dermed forhindre skader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer