Netthandel:

Ba om refusjon: - Makan til frekkas

En shoppeglad frøken hadde spent og ivrig hentet en pakke fra posten. Men da hun ved et uhell smeltet varene på komfyrplata, tok hun seg friheten til å be om pengene tilbake fra butikken.

VILLE HA PENGENE TILBAKE: Den unge shopperen ville ha refusjon for å selv ha ødelagt pakken. Foto: Jam Press.
VILLE HA PENGENE TILBAKE: Den unge shopperen ville ha refusjon for å selv ha ødelagt pakken. Foto: Jam Press. Vis mer
Publisert

Bilder av en smeltet pose med Primark-varer går viralt, etter at en ivrig shopper brant opp halve handelen sin ved et uhell.

Det melder nyhetsbyrået Jam Press.

Tok fyr

Kvinnen - som forteller at hun hentet pakken i full iver, klar for å gyve løs på de nyinnkjøpte varene - presterte ifølge Jam å legge pakkeposen på en kokeplate som sto på.

Det førte til at et svært hull brant gjennom hele forseglingen.

Å legge fra seg noe som smelter på en komfyr, har ikke den høyeste sjokkfaktoren, verken i verden eller på Dagbladets sider.

Men det kvinnen gjorde etterpå har vakt oppsikt blant flere tusener den siste tida:

Hun kontaktet nemlig selgeren og ba om refusjon.

- Hva faen

«Kan ikke tro at jeg har gjort dette, men jeg la pakken på en varm kokeplate, og nå er alt ødelagt» skriver kvinnen under et bilde av den smeltede pakka som har gått sin gang i sosiale medier. Ifølge Jam har det fått over 12 000 likerklikk - og kommentarfeltet vokser stadig.

Flere raser nå mot den unge kvinnen, som ikke vil stå fram med navn. Det er imidlertid tekstmeldingen hun sendte til selgeren som trekker mest oppmerksomhet:

«Lang historie, men kan jeg vær så snill få en refusjon for dette? Om så bare halvparten? Jeg visste ikke at kokeplata var på», skriver hun i en tekstmelding til selgeren, sammen med bildet av den brente pakka.

Skjermdumpen er republisert på blant annet Instagram og X.

- Hva faen. Makan til frekkas, dette er uhørt, skriver en følger under bildet.

- Jeg gråter. Du kan ikke be om refusjon for noe du åpenbart har ødelagt selv, skriver en annen.

SHOPPING-SJOKK: Luksusfellen er tilbake, og i første episode blir vi vitne til et shopping-sjokk. Video: Viaplay Vis mer

Rask respons

Selgeren var kjapp på avtrekkeren, og tok raskt til orde. Men til tross for kvinnens ydmyke innrømmelse av nederlag, var talen klar:

«Veldig leit å høre. Jeg er glad du er like hel! Men det er dessverre ingenting jeg kan gjøre med dette», lyder svaret.

Hele korrespondansen mellom kvinnen og selgeren har blitt flittig dokumentert i sosiale medier, og dommen er klar fra internettets gapestokk:

Ingen synes synd på kvinnen.

- Dette skulle bare mangle, herregud. Så klart får man ikke pengene tilbake når man selv fucker opp, skriver en følger.

- At selgeren i det hele tatt var vennlig nok til å svare på en OK måte. Respekt, lyder en annen kommentar.

Kvinnen med Primark-posen har ikke uttalt seg ytterligere om hendelsen overfor Jam, men bekrefter at hun ikke fikk pengene tilbake. Neste gang får vi tro stekeplata blir forbeholdt matlaging - og bare dét.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer