Pulverøl:

Banebrytende øl-nyhet: - Nei, nei, nei!

Et tysk bryggeri har produsert verdens første pulverøl. Norske eksperter er i tvil.

REVOLUSJONERENDE?: Klosterbrauerei Neuzelle i Brandenburg i Tyskland har lansert pulverøl. Foto: REUTERS/Matthias Rietschel
REVOLUSJONERENDE?: Klosterbrauerei Neuzelle i Brandenburg i Tyskland har lansert pulverøl. Foto: REUTERS/Matthias Rietschel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du lei av å bære tunge ølbokser og flasker på vei opp bratte påskefjell? Er det et «herk» å måtte samle all pant og drasse det i flere bæreposer tilbake til bilen etter den fuktige teltturen?

Det tyske bryggeriet Klosterbrauerei Neuzelle i delstaten Brandenburg mener de har funnet løsningen:

Pulverøl.

To års forskning

Ved å tilsette et par skjeer ølpulver i et glass, fylle det med vann og røre rundt, skal du ifølge bryggeriet kunne nyte en kald øl uten å en gang måtte åpne kjøleskapsdøra.

Akkurat på samme måte som du tilbereder en kopp pulverkaffe.

«Etter nesten to år med forskning, har Klosterbrauerei Neuzelle sammen med teknologipartnere utviklet et ølpulver som allerede kan markedsføres i små mengder», skriver bryggeriet i en uttalelse på eget nettsted. Samtidig opplyser de om at pulveret skal testes på markedet i midten av 2023.

- Vi har funnet opp et helt nytt produkt. Ølpulveret er det første i verden. Vi kan lage en komplett øl av pulveret, sier Stefan Fritsche, daglig leder ved det tyske bryggeriet, til Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer