Hagetips:

Barriere mot brunsnegler

Slik blir du kvitt dem.

BLI KVITT DEM: Det er flere måter å bli kvitt brunsnegler på. For eksempel ved å bygge en barriere. Illustrasjonsfoto: NTB
BLI KVITT DEM: Det er flere måter å bli kvitt brunsnegler på. For eksempel ved å bygge en barriere. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brunsnegler er hagefolkets evige fiender, og det er mange råd for å bli kvitt dem. Noen metoder er mer krevende enn andre, som for eksempel å samle dem i en bøtte og klippe dem i to.

Hva med å bygge en barriere i stedet?

Du bruker det du har hjemme. Telemarksavisa skrev nylig om Nancy Langaard som brukte bark hun hadde liggende.

Avisa skriver at Nancy la en rand med bark mellom blomsterbedet og hagen. På den ene siden samlet brunsneglene seg. De gikk ikke over barken.

– Nå har vi testet ut dette i tre uker, og vi har ikke hatt en eneste snegle innenfor, forteller Nancy Langaard og samboer Anders.

Naturvernforbundet anbefaler også å bygge en barriere for å holde brunsnegler utenfor.

Lag ditt eget lave gjerde for å beskytte de områdene i hagen som er mest utsatt, som for eksempel blomsterbed.

Et annet råd er å holde hagen ryddig, og klippe plenen ofte slik at brunsneglene får færre steder å gjemme seg.

Naturvernforbundet tipser også om å bytte til planter brunsneglen ikke liker, som rhododendron, roser, julerose, vortemelk, begonia, eføy og lavendel.

Etter at denne artikkelen ble publisert har flere lesere tatt kontakt med Dinside og hevdet at barriere-trikset er et særdeles dårlig tips. Barken skal være et utmerket gjemmested for brunsneglene og et egnet sted å legge egg.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer