Båtferie: Bøter og utrykninger

- Båtfolk kunne blitt flinkere til å forberede seg og planlegge bedre, mener Redningsselskapet, som hadde flere oppdrag enn normalt i pinsen. Oslo-politiet bøtela båtførere for å kjøre for fort, ikke ha båtførerbevis og ikke bruke redningsvest.

TRAVELT PÅ SJØEN: Det er et aktivt båtliv om dagen - det merker også Redningsselskapet, som hadde flere utrykninger i pinsen enn normalt. Oslo-politiet var ute i Oslo-fjorden og kontrollerte et utvalg båtførere med mannskap - hvorav 1 av 4 av kontrollene resulterte i forelegg. Foto: Kristin Sørdal
TRAVELT PÅ SJØEN: Det er et aktivt båtliv om dagen - det merker også Redningsselskapet, som hadde flere utrykninger i pinsen enn normalt. Oslo-politiet var ute i Oslo-fjorden og kontrollerte et utvalg båtførere med mannskap - hvorav 1 av 4 av kontrollene resulterte i forelegg. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Interessen for båtliv har eksplodert, det viser både temperaturen i båtsalget og aktiviteten på fjorden: Var du i nærheten av Oslofjorden i løpet av pinsehelga, kunne du også se hvordan det myldret med båter på sjøen.

Men det er ikke alle som er like flinke til å følge reglene for ferdsel på sjøen.

Da Oslo-politiet kontrollerte et utvalg båtførere og mannskap 2. pinsedag, ble 1 av 4 båtførere ilagt forelegg. Det handlet om for høy fart, kjøring uten båtførerbevis og manglende bruk av redningsvest.

Politiet har tidligere uttalt at de vil prioritere tilstedeværelse på sjøen der de kan i sommer, fordi de erfarer at politipatruljer på sjøen forebygger ulykker.

- Sommer og båtliv hører sammen for mange, men innebærer også risiko. Vi er opptatt av at folk ikke kjører for fort, at de bruker redningsvest og er edru når de fører båt, sier seksjonsleder i Politidirektoratet Lars Lyckander Aune, i en pressemelding.

- Vi opplever at det har en god effekt på båtfolk at politiet er ute med båtpatrulje. Vi skal gjøre vårt for å unngå at 2020 blir en stor ulykkessommer for ferierende nordmenn, tilføyer Aune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer