Ferdes trygt i båt

Båtturens viktigste sjekkliste

Skal du ut i båt? Sørg for at du vet hva som skal til for at turen blir så trygg som mulig.

FERD TRYGT PÅ VANNET: Man vet aldri når ulykker eller uhell skjer, vær sikker på at du tar de nødvendige forholdsreglene for å ferdes trygt på havet dersom du skal bruke båt i sommer. Foto: NTB/Shutterstock.
FERD TRYGT PÅ VANNET: Man vet aldri når ulykker eller uhell skjer, vær sikker på at du tar de nødvendige forholdsreglene for å ferdes trygt på havet dersom du skal bruke båt i sommer. Foto: NTB/Shutterstock. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyhetsbildet har de siste ukene vært preget av en altfor lang rekke drukningsulykker, og så langt i år har 45 personer druknet. Ifølge Dagbladet frykter brannvesenet at det kan bli flere drukningsulykker.

Til helgen er det igjen meldt fint vær og sol - og det er sikkert mange som har tenkt seg ut i båt. I den anledning er det viktig å vite hva som skal til - og hva du burde sjekke - for at båtturen din blir tryggest mulig.

Denne sjekklisten er inspirert av Sjøfartsdirektoratets «Sjøvettreglene»:

#1. Har du egnet flyteutstyr?

Ifølge sdir.no har Stortinget vedtatt at alle i fritidsbåter med en lengde på mindre enn åtte meter må ha på seg egnet flyteutstyr ved utendørs opphold når båten er i fart.

Dersom du har en båt på over 24 meter, er du lovpålagt å ha egnet flyteutstyr liggende tilgjengelig i båten.

Egnet flyteutstyr betyr altså enten redningsvest, flytevest, flyteplagg, oppstigningvest eller andre type plagg som gjør at du flyter i vannet.

#2. Har du sjekket at flyteutstyret funker?

Har du hatt flyteplagget liggende for lenge uten å sjekke at det faktisk funker? For å være sikker på at det skal fungere i en eventuell hendelse, råder Sjøfartsdirektoratet deg til å huske å sjekke om din og din families vest har "gått ut på dato".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer