- Bekymringsfullt

Klinisk ernæringsfysiologer ut mot overspising av påskesnop.

MYE GODT: I påska er det påskeegg som gjelder. Foto: Erlend Aas/NTB
MYE GODT: I påska er det påskeegg som gjelder. Foto: Erlend Aas/NTB Vis mer
Publisert

Påske er den høytida i året med flest røde dager, og det er mange som unner seg litt ekstra fri og kos i påskeuka.

Nå går ernæringsfysiologer ut mot overspising av søtsaker i påska.

- Verre enn jula

Overfor nettavisa Mitt Lillestrøm uttaler Gulla Formo, klinisk ernæringsfysiolog i Aleris, at folk dytter i seg helt massive mengder i løpet av påska.

- Det er til og med blitt vanlig at arbeidsplasser opererer med kontinuerlig tilgang på søtsaker flere dager på rad før påskehøytida starter. Dette mener jeg bidrar til en ukultur, sier hun til avisa og legger til:

- Jeg opplever nesten påska som verre enn jula.

- Unngå godteri dagen lang

Hun får støtte av klinisk ernæringsfysiolog Marte Ulltang som sier til DinSide at det er greit kose seg litt ekstra i høytida, men at hun alltid anbefaler å prøve å unngå å spise godteri dagen lang.

- Generelt er det slik at de som er godt «trent med måtehold» vil selvregulere seg, og unngår overspising av erfaring at overdrivelse av søtsaker får dem til å føle seg uvel.

Ulltang sier at godteri spiller en viktig rolle i de flestes høytider, og det kan være lett å overdrive inntaket av godteri og andre velsmakende godbiter over høytida.