Tordner mot skjønnhets­klinikker:

­- Bekymrings­­fullt

Landsomfattende tilsynsaksjon avdekket stort omfang av ulovlig reklame.

ULOVLIG REKLAME: Denne våren har 40 skjønnhetsklinikker blitt tatt i å bryte markedsføringsloven. Foto: Aksjon Injeksjon
ULOVLIG REKLAME: Denne våren har 40 skjønnhetsklinikker blitt tatt i å bryte markedsføringsloven. Foto: Aksjon Injeksjon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere skjønnhetsklinikker er i hardt vær etter en aksjon som avdekket flere brudd på markedsføringslover. Enkelte av dem risikerer sanksjoner på flere hundretusen kroner.

Det opplyser Forbrukertilsynet i en pressemelding.

- Forsterker oppfatninger

Aksjonen med tilnavnet «Aksjon Injeksjon», gjennomført tverrfaglig av Helsetilsynet, Legemiddelverket og Forbrukertilsynet, har funnet store sprik hva gjelder ulovlig markedsføring i skjønnhetsbransjen.

Ifølge Romerikes Blad er det særlig Torosklinikken, med tilholdssted på Strømmen, har skapt furore med ulike behandlingsmetoder for blant annet «Bunny Lines», «Sur munn» og «Gummy smile».

- Begrepene og sitatene som brukes bidrar etter vår vurdering til å forsterke oppfatninger om at noe som i utgangspunktet er en normal kroppsvariasjon, kan og bør endres på, står det skrevet i Helsetilsynets rapport.

De ladede begrepene kan eksempelvis føre til økt kroppspress, ifølge Helsetilsynet.

- Flere av behandlingene på deres nettsider omtales med verdiladede begreper. Under prislista for Botox-behandlinger vises det til «bunny lines», «gummy smile» og «sur munn», heter det videre i rapporten som sikter til Torosklinikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer