Hoverboard

Beordret salgsstans for tre hoverboard

Tilfredsstiller ikke kravene og må fjernes fra butikkhyllene.

KONTROLL AV HOVERBOARD (ARKIVFOTO): Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjennomført en kontroll av selvbalanserende ståbrett - såkalte «hoverboards» - og funnet at tre av brettene ikke oppfyller sikkerhetskravene. Brettene får dermed ikke lov å selges mer, i Norge. Brettene på bildet er fra en test av hoverboard på Dinside og er ikke tilknyttet produktene som er trukket. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KONTROLL AV HOVERBOARD (ARKIVFOTO): Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjennomført en kontroll av selvbalanserende ståbrett - såkalte «hoverboards» - og funnet at tre av brettene ikke oppfyller sikkerhetskravene. Brettene får dermed ikke lov å selges mer, i Norge. Brettene på bildet er fra en test av hoverboard på Dinside og er ikke tilknyttet produktene som er trukket. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har fattet vedtak om innførsel- og salgsforbud av tre selvbalanserende ståbrett – såkalte «hoverboards» – som er solgt i Norge.

Her er de tre hoverboardene det er snakk om:

Jernia: (ståbrett type 8 R)NETonNET AB: (Andersson balance scooter 1.3)Extra Leker/Norwegian toy import (JY 901 og JY 905)

Beslutningen om salgsforbudet er utstedt etter en markedskontroll som DSB har gjort sammen med det lokale eltilsynet.

En tilsvarende kontroll i Sverige i mai 2017 førte til at det ble utstedt salgsforbud på 10 av 13 hoverboards. Mange av disse selges også i Norge.

– Ikke godt nok sikkerhetsnivå

Bakgrunnen for kontrollen er ifølge DSB at det har vært flere saker i media om at enkelte av ståbrettene har tatt fyr under lading. At det er registrert veldig mange branntilløp i hoverboards under lading i Sverige, er også en av grunnene til at de har valgt å gjennomføre tilsynet her i Norge.

Etter en innledende kontroll utført av det lokale eltilsynet, hvor DSB fikk oversendt ti saker, har DSB gjennomført en dokumentkontroll på seks produkter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer