- Beskytt ansiktet

Brannvesenet rykket ut til klesbrann.

BEGYNTE Å BRENNE: Klærne som hadde tatt fyr lå på bakken og røyk da brannvesenet ankom. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
BEGYNTE Å BRENNE: Klærne som hadde tatt fyr lå på bakken og røyk da brannvesenet ankom. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I ettermiddag måtte Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) rykke ut etter melding om at det brant i klærne til en person på Teie i Færder kommune.

- Av ukjent grunn har klærne til en person tatt fyr. Vedkommende har brannskader. Klærne lå og røyk da vi kom. Den uheldige fikk raskt hjelp av ambulansepersonellet, sier underbrannmester Kim Danielsen i en uttalelse på brannvesenets Twitter-konto.

På Twitter skriver Sør-Øst Politidistrikt at ei dame i 80-årene er ivaretatt av helsevesenet etter hendelsen.

Brannvesenet i Vestfold vet ikke hvordan hendelsen oppstod, men skriver at på generelt grunnlag starter branner i klær ofte fordi at klesplagget kommer for nær flammer på levende lys eller andre former for åpen ild, bål eller ildsted.

«Røykere som mister sigaretten er også utsatte for brann i klær», skriver VIB.

De oppfordrer særlig røykere om å unngå lett antennelige klesplagg av bomull og viskose. Bruk heller ull, silke eller kunstfiber, som polyester, er anbefalingen.

«Ull, silke eller kunstfiber som polyester er vanskeligere å antenne og brenner ikke med voldsom flamme.»

Dersom det skulle ta fyr i klærne dine mens du har dem på deg, anbefalinger Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) at personen rulles inn et ullteppe, tjukt klesplagg eller et brannteppe.

«Du kan også bruke vann som slokkemiddel. Bruk aldri akrylpledd til brannslokking – dette kan gjøre situasjonen verre, og føre til store og dype brannskader», skriver DSB på sine nettsider.

Ettersom brannen sprer seg oppover, bør du også være rask med å beskytte ansiktet. DSB skriver at det beste er å legge seg ned og rulle rundt til flammene slokker.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer