- Beskytt ansiktet

Brannvesenet rykket ut til klesbrann.

BEGYNTE Å BRENNE: Klærne som hadde tatt fyr lå på bakken og røyk da brannvesenet ankom. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
BEGYNTE Å BRENNE: Klærne som hadde tatt fyr lå på bakken og røyk da brannvesenet ankom. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I ettermiddag måtte Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) rykke ut etter melding om at det brant i klærne til en person på Teie i Færder kommune.

- Av ukjent grunn har klærne til en person tatt fyr. Vedkommende har brannskader. Klærne lå og røyk da vi kom. Den uheldige fikk raskt hjelp av ambulansepersonellet, sier underbrannmester Kim Danielsen i en uttalelse på brannvesenets Twitter-konto.

På Twitter skriver Sør-Øst Politidistrikt at ei dame i 80-årene er ivaretatt av helsevesenet etter hendelsen.

Brannvesenet i Vestfold vet ikke hvordan hendelsen oppstod, men skriver at på generelt grunnlag starter branner i klær ofte fordi at klesplagget kommer for nær flammer på levende lys eller andre former for åpen ild, bål eller ildsted.

«Røykere som mister sigaretten er også utsatte for brann i klær», skriver VIB.

De oppfordrer særlig røykere om å unngå lett antennelige klesplagg av bomull og viskose. Bruk heller ull, silke eller kunstfiber, som polyester, er anbefalingen.

«Ull, silke eller kunstfiber som polyester er vanskeligere å antenne og brenner ikke med voldsom flamme.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer