Henrik Ingebrethsen (22) bruker øreplugger hver eneste dag. Enten han snakker i telefonen, hører på musikk, podkast eller deltar i digitale møter. Pluggene er inne til han legger seg om kvelden.
Den overdrevne bruken av ørepropper har gjort at han har fått vedvarende hørselsskader.
«Vanlige» hørselsskader
Julie Stav (25) er utdannet audiograf ved NTNU i Trondheim og jobber på hørselssenteret i Levanger. Ved hørselssenteret praktiserer de utredning og rehabilitering av hørselsrelaterte utfordringer. Dette kan være alt fra nedsatt hørsel, tinitus, og andre former for nedsatt lydtoleranse.
Vanlige hørselsskader er aldersforårsaket hørselshemning. Dette gjelder de fleste sakene hørselssenteret ser i arbeidshverdagen sin.
- Mange har jobbet et helt arbeidsliv uten hørselsvern med mye støy. Mange har heldigvis blitt flinkere til å bruke hørselsvern, men hvor stort hørselstapet blir når vi blir eldre kan påvirkes av hvor støyutsatt vi har vært tidligere.
En ny gruppe hørselshemmede
Sett bort fra de som har hørselshemning forårsaket av de mer vanlige årsakene, ser hørselssenteret mest av støyskader og tinitus blant unge som ikke beskytter seg. Enten har de vært i militære, vært på konserter, eller brukt øreplugger for mye.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger