Elsykkelsalget i Norge

Betaler gladelig 50.000 for å frakte barna til barnehagen

566 slike solgt i Norge i fjor.

ØKER: 566 nordmenn kjøpte lastesykler med elmotor i fjor. Prisen passerer ofte 50.000 kroner. Her en tradisjonell lastesykkel. Foto: Ballenbak, Creative Commons lisens BY 2.0
ØKER: 566 nordmenn kjøpte lastesykler med elmotor i fjor. Prisen passerer ofte 50.000 kroner. Her en tradisjonell lastesykkel. Foto: Ballenbak, Creative Commons lisens BY 2.0 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At elyskkel er et produkt som tar av også i Norge, har vi visst lenge. Men først nå kan bransjen presentere en sikker salgsstatistikk.

Den ferske statistikken utarbeidet av Norsk elbilforening viser at det i 2016 ble solgt 35.965 elsykler her i landet. Til sammenligning ble det i 2015 solgt 22.518.

Ifølge Elbilforeningen har salget nær doblet seg hvert år de siste fire årene. Denne utviklingen vil fortsette også i år, mener generalsekretær Christina Bu.

- Vi får trolig rett

- Vi anslo for fire år siden av salget ville komme opp i 70.000 i 2017, for deretter å stabilisere seg. Mye tyder på at vi har hatt rett i antallet, men tiden får vise om tallet stabiliseres, sier hun til Norsk Elbilforenings nettsted Elbil.no.

Sportsbransjen gikk tidligere denne uka ut og sa at de forventer et salg på 80.000 i løpet av inneværende år.

Det er to tendenser som er klare : Vi kjøper dyrere elsykler, og såkalte lastesykler eller transportsykler (elsykler med lasteplan eller plass til barn) er den gruppa som viser klarest økning.

Kjøper elsykkel nummer to

- Jeg tror mange har kommet dit at de kjøper elsykkel for andre gang. Kanskje kjøpte de en rimelig modell første gang, og nå vil de ha noe bedre. Bransjefolk forteller meg at kundene i mye større grad vet hva de vil ha. De har mer kunnskap, forteller Hulda Tronstad, seniorrådgiver for elektrisk mobilitet i Norsk Elbilforening, til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer