Lar barn og hunder sitte i bilen i varmen:

Bilen din kan bli en dødsfelle

I verste fall kan den høye varmen føre til hjertestans, ifølge barneoverlege.

PASS PÅ SOMMERVARMEN! Politiet er oppgitt over at altfor mange glemmer både barn og dyr i stekende varme biler. Foto: NTB Scanpix
PASS PÅ SOMMERVARMEN! Politiet er oppgitt over at altfor mange glemmer både barn og dyr i stekende varme biler. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er hetebølge i Europa, og i helga er det ventet at Sørlandet og de sørlige delene av Østlandet vil få føle ringvirkningene av den ekstreme varmen.

På de varmeste stedene er det ventet temperaturer på 34-35 grader. I sola blir temperaturen mye høyere, noe som kan forvandle bilen din til en dødsfelle.

Du kjenner deg kanskje igjen: Du skal bare en rask tur inn på butikken, du har hunden eller småbarna i bilen, men du finner ikke en parkeringsplass i skyggen.

«Skitt au, noen få minutter er ikke krise. Så fort blir det jo ikke varmt», tenker du. Men er du sikker på det?

- Folk er for sløve

Hvert år blir både barn og kjæledyr etterlatt i varme biler. Mens det de siste årene har vært flere tilfeller hvor hunder i Norge har dødd heteslag i bil, har vi så langt her til lands heldigvis ikke hatt noen tilsvarende tilfeller med barn.

Allikevel er det ingen grunn til å klappe seg på skulderen.

Under den rekordvarme sommeren i fjor uttalte operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen, til Dinside at folk er altfor sløve når det kommer til å etterlate barn og dyr i bilene sine i varmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer