Piggdekk til sykkel

Billig-dekk best i test av piggdekk til sykkel

Billig-dekk fra Clas Ohlson vinner test av vinterdekk til sykkel.

PIGGDEKK TIL SYKKEL: Testfakta har testet piggdekk til sykkel, og utroper billigdekk fra Clas Ohlson til best i test. Testtaperen stiller imidlertid spørsmålstegn ved testen og sier til Dinside at de har en lojal og fornøyd brukergruppe. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB scanpix
PIGGDEKK TIL SYKKEL: Testfakta har testet piggdekk til sykkel, og utroper billigdekk fra Clas Ohlson til best i test. Testtaperen stiller imidlertid spørsmålstegn ved testen og sier til Dinside at de har en lojal og fornøyd brukergruppe. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Flere pigger gir ikke automatisk bedre grep på veien. Testvinneren har minst antall pigger og er dessuten billig, skriver Testfakta i sin oppsummering av en fersk test av vinterdekk for sykkel.

Billigdekk best i test

Svenske Testfakta kårer Clas Ohlsons piggdekk Innova (artnr: 31-8392) til best i test.

Dekket koster 499 kroner i Norge.

Mads Christian Gribbestad, pressekontakt i Clas Ohlson i Norge, uttrykker at de er veldig fornøyde med resultatene:

- Vi i Clas Ohlson bruker mye tid på å teste produktene våre internt for alltid å kunne levere topp kvalitet til våre kunder, så det er svært hyggelig at våre piggdekk ble testvinner i denne testen, uttaler Gribestad til Dinside.

Testen omfatter ni piggdekk som koster fra cirka 300 til drøye 1.000 kroner.

Testen er ifølge Testfakta utført på det finske laboratoriet Wheel Energy for Testfakta og NAF - og innebærer både laboratorie- og praktiske tester hvor det er vurdert alt fra rullemotstand til bremselengde, holdbarhet på pigger og annet.

- Vanskelig å kjenne igjen resultatene

45NRTH Gravdal er testens taper, med en score på 3. Til sammenlikning fikk Clas Ohlson-dekker en score på 4,5.

«Verst veigrep på vintervei og piggene faller lett av. Ruller lettest» er kommentaren i testresultatene.

Brown Couch AS er norsk importør av 45NRTH.

De sier til Dinside at det er vanskelig å kjenne igjen testresultatene:

- I og med at denne testen i hovedsak baserer seg på tester gjort i laboratorium, er det vanskelig å kjenne igjen resultatet av dekkets opplevelse under bruk i det som er riktig element; ute, montert på sykkel, sier Jens Aabech i Brown Couch til Dinside.

Han understreker videre at 45NRTH anbefaler at alle piggdekk bør rulles inn på asfalt i cirka 40-50 kilometer før det utsettes for belastning, nettopp for at piggene skal sette seg.

- Dette er en vanlig prosedyre for sykkelpiggdekk. 45NRTH Gravdal har de siste åra vært uforandret og har en fornøyd brukergruppe. 45NRTH kjenner ikke igjen kritikken fra testen og stiller spørsmål ved metodikken som er lagt til grunn for testingen. Blant annet sies det ingenting om vekten på dekkene som sammenliknes, over hvor lang tid den praktiske testen foregikk, om denne ble utført av samme testperson på samme sykkel og på nøyaktig samme underlag; jamfør at ulike forutsetninger gir ulik opplevelse av dekk som sammenliknes, sier Aabech.

Han hevder videre at testresultatene for 45NRTH Gravdal nok ville ha vært langt bedre om dekket ble testet etter riktig innkjøring og ved riktig bruk over lang tid; ute i sitt rette element og ikke i et laboratorium.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer