Test av Yosemite City Explorer 28"

Billig og bra fra Biltema

Biltemas stilige bysykkel ser dyrere ut enn den koster.

BILTEMA YOSEMITE: City Explorer 28" er en ganske stilig sykkel, men hvordan er den i bruk? Foto: PRIVAT
BILTEMA YOSEMITE: City Explorer 28" er en ganske stilig sykkel, men hvordan er den i bruk? Foto: PRIVAT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elsykkelen er for mange, spesielt i bystrøk, blitt et attraktivt alternativ til bil. Den har sine klare helsegevinster, i tillegg til at den også er rimeligere i drift.

De fleste sykkelforhandlere vi har snakket med, sier at prisene på elsyklene de selger mest av, ligger mellom 20 og 40.000 kroner. For den prisen får du også en helt kurant bruktbil, så om du er skeptisk til å bruke så mye på en sykkel, forstår vi deg godt.

For å ta en liten digresjon, skrev vi i Dinside i 2015 at elsyklene er altfor dyre og at en velutstyrt elsykkel med krankmotor bør koste under 15.000 kroner og helst under 10.000 kroner, men vi er fremdeles et stykke unna det nivået.

Biltema Yosemite City Explorer 28"

Det finnes jo alternativer under 20.000 kroner. Jula og Biltema er blant selskapene som selger elsykler i de lavere prisklassene, som skal fungere godt til hverdagslig bruk.

I denne runden har vi tatt for oss Biltemas helt nye Yosemite City Explorer 28", som koster 11.990 kroner i kjedens butikker. Dette er en modell med navmotor på fremhjulet, batteri levert av Samsung, Shimano Nexus-gir og hydraulisk brems.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer