Test av skiklær

Billige eller dyre skiklær? Resultatet overrasket oss

Vi har testet klær til både raske og rolige skiturer og funnet at det ikke er like store forskjeller på plaggene som prisen.

VINTERVINNER: Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær, sies det. Dinside har testet fire skidresser, to til rask trening og to til rolig tur, slik at du forhåpentligvis finner den som passer best for deg og ditt tempo i skiløypa. Foto: Per Ervland.
VINTERVINNER: Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær, sies det. Dinside har testet fire skidresser, to til rask trening og to til rolig tur, slik at du forhåpentligvis finner den som passer best for deg og ditt tempo i skiløypa. Foto: Per Ervland. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinterferien er like om hjørnet, og da er det viktig å ha riktig bekledning dersom du skal tilbringe ferien i skiløypa.

Kanskje skal du rase av gårde inspirert av Johaug og Klæbo, eller gjør du som Bjørgen og velger skitur med familien og sekken fylt av brødskiver, Kvikk Lunsj og termos med kakao?

Dinside har testet fire todelte langrennsdresser, to til rask trening og to til rolig tur. To rimelige og to dyre, av hver. Alle dressene finnes i dame- og herremodell.

Vårt inntrykk etter testen er at det ikke er så store forskjeller på langrennsklærne som prisen skulle tilsi. I begge duellene mellom dyrt og billig synes vi at klærne i den lavere prisklassen er mer allsidige og gir mer for pengene.

Nederst i saken kan du lese om hvordan testen er gjennomført, samt noen generelle råd om hvordan du bør kle deg til skitur enten tempoet er høyt eller lavt.

Dæhlie Legend dame-jakke

Veiledende pris: 3.499 kroner.

Dette er den klart dyreste jakka i testen, og omtales som «Dæhlies toppmodell» av flere sportsforhandlere. Den er beregnet for raske treningsturer på ski, og har en god, tettsittende passform.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer