Test av elsykler 2019:

Billige elsykler imponerer i stortest

Dyrest er ikke alltid best.

BEST I TEST: Mate City+ fra Mate Bike er NAF-testens suverene vinner. På andreplass havner den aller billigste modellen i utvalget. Foto: Mate BIke
BEST I TEST: Mate City+ fra Mate Bike er NAF-testens suverene vinner. På andreplass havner den aller billigste modellen i utvalget. Foto: Mate BIke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 11. mai: Lenke til NAF og Testfaktas test, samt kommentar fra Biltema.

Har du planer om å kjøpe elektrisk sykkel til pendling, bør du vite at du ikke trenger å sprenge alle budsjetter for å få en god sykkel. Det viser en fersk test som er utført av Norges Automobilforbund (NAF) i samarbeid med svenske Testfakta.se, og syklene er blitt testet på det tyske Velotech-laboratoriet som spesialiserer seg på sertifisering og testing av el-sykler.

Testen finner du her.

I fjor gikk NAF og Testfakta hybrid-elsykler nærmere i sømmene og så på modeller med en prislapp på mellom 20 og 30.000 kroner. I år er det litt rimeligere el-sykler som er under lupen, og prisen ligger fra 7 til 12.000 kroner.

Åtte modeller til pers

I testen skal syklene klare en kjørestrekning på 4 mil og ha en motorstyrke på maksimalt 250 watt. NAF opplyser om at det er forhandlerne selv om har valgt hvilken modell som skal testes, bortsett fra GoCamp Latte som er kjøpt inn av forbundet.

De har sett på og vurdert 4 parametre som hver spiller inn 25 prosent i totaltkarakteren:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer