Test av termokopper 2020

Billigkoppen imponerer stort

Billig er best i stor test av 15 termokopper.

TEST AV TERMOKOPPER: Ikea og Thermos er best i test av 15 termokopper. Det er enorme forskjeller mellom best og dårligst. Alle foto: Kristin Sørdal
TEST AV TERMOKOPPER: Ikea og Thermos er best i test av 15 termokopper. Det er enorme forskjeller mellom best og dårligst. Alle foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

På vei til jobb; på vei til hytta eller på langtur; til bruk på jobb eller hjemme; i bilen eller på bussen; på fotballkamp med poden eller rett og slett på tur i skog og mark?

Termokoppen har mange bruksområder, uansett hva du fyller på den eller hvor du bruker den.

Vi har testet 15 termokopper fra 50 til 370 kroner.

Og for å ta det beste først: Billigkoppen fra Ikea imponerer stort og er, sammen med den mye dyrere merkekoppen fra Thermos, best av alle til å holde på varmen.

Vi har testet kopper fra Ikea, Clas Ohlson, Europris, Thermos, Invite, Camelbak, Kambukka, Stanley, Eva Solo, Bodum og Lifeventure.

Lenger nede i artikkelen kan du se en tabell med fakta om priser og volum, samt målinger av hvordan koppene presterer i temperaturtestene.

Europris Cuisine termokopp

Dette er den desidert dårligste koppen i testen. Etter tre timer i innetemperatur holder de beste koppene fremdeles 81 grader, men her er Europris-koppen nede i 44 grader. Og etter tre timer ute i 3-4 minusgrader holder de beste koppene 79 grader. Europris-koppen er nede i 31 grader.

Ellers er koppen tett, fin å drikke av og enkel å betjene. Lokket er enkelt å rengjøre. Det er ikke angitt om den kan vaskes i oppvaskmaskin. Passer i bilens koppholder.

Europris har besluttet å fase denne koppen ut av sortimentet etter avsløringene i denne testen. Se deres fulle kommentar nederst i artikkelen.

Volum: 0,45 liter

Pris: 50 kroner

Terningkast: 1

Europris
Europris Vis mer

Contigo Pinnacle autoseal

Nest dårligst på varmholding, men tross alt mye bedre enn jumboplassholderen fra Europris. Her holder drikken 56 grader etter tre timer i innetemperatur og 48 grader etter tre timer ute. Koppen er tett, og har en låseknapp, samt at du må holde en knapp inne for å drikke. Det funger greit, men vi liker ikke drikkeåpningen: Kanten gjør at strålen blir for bred - og vi søler. Lokket kan enkelt separeres i enkeltdeler og vaskes i oppvaskmaskin. Kun kopp i ufarget, rustfritt stål kan vaskes i oppvaskmaskin, andre varianter anbefales å vaske for hånd. Passer ikke i bilens koppholder.

Volum: 0,3 liter

Pris: Fra 280 kroner

Terningkast: 2

Contigo
Contigo Vis mer

Bodum Travel Mug med lokk

Denne koppen er den eneste som lakk vann, og da lakk det fra skjøten mellom lokket og selve koppen – ikke fra drikkeåpningen som virker tett. Koppen er også veldig romstor til bare å holde 350 ml drikke – sammenliknet med mange av de andre koppene i testen som rommer like mye. Lokket kan være noe vrient å skru av og på; det har lett for å binde seg, og da kan det være vanskelig å løsne. Denne er ikke blant de beste på varmholding, men er cirka på linje med Invite og den minste Kambukka Etna-koppen. Passer ikke i bilens koppholder. Enkel å rengjøre. Fin å drikke av. Har sklisikkert underlag under koppen.

Volum: 0,35 liter

Pris: Fra 291 kroner

Terningkast: 2

Bodum
Bodum Vis mer

Kambukka Etna

Kambukka-koppen er veldig fin å se på og god å holde i. Men den holder dessverre ikke så godt på varmen; der ligger den i det nedre sjiktet.

Høyt lokk og bred gripekant gjør det enkelt å skru lokket av og på, og her passer lokket perfekt i gjengene på koppen. Enkelt å skille delene i lokket for rengjøring.

Lokket kan vaskes i oppvaskmaskin. Resten anbefales å vaskes for hånd, men kopp i ufarget, rustfritt stål kan vaskes i oppvaskmaskin. Passer ikke i koppeholderen i bilen. Fin å drikke av. Har sklisikkert underlag under koppen.

Volum: 0,3 liter

Pris: Fra 329 kroner

Terningkast: 3

Kambukka
Kambukka Vis mer

Invite termokrus

Heller ikke denne er i tet når det gjelder varmholding; den er ganske lik Kambukka- og Bodum-koppen.

Fin å betjene og drikke av, og den holder tett. Lokk med høy gripekant, så lokket kan skrus av og på greit – men vi opplever noen ganger at det sklir en del i hånda når vi skal åpne lokket. Koppen er veldig smal nederst, som gjør at den lettere kan tippe. Skal ikke vaskes i oppvaskmaskin. Passer i bilens koppholder.

Volum: 0,35 liter

Pris: 219 kroner

Terningkast: 3

Invite
Invite Vis mer

Contigo Byron snapseal

Her begynner det å bli bedre med varmholdingen; denne holder 66 grader etter tre timer inne og 60 grader etter tre timer ute. Denne er fin å holde i og god å drikke av. Den er tett og har en enkel drikkemekanisme.

God gripekant for å skru lokket av og på og det er enkelt å rengjøre lokket. Koppen går ikke i koppeholderen i bilen. Kun kopp i ufarget, rustfritt stål kan vaskes i oppvaskmaskin, andre varianter anbefales å vaske for hånd.

Volum: 0,47 liter

Pris: Fra 195 kroner

Terningkast: 4

Contigo
Contigo Vis mer

Lifeventure thermal mug

Denne skiller seg veldig fra de andre, da den er uten «drikketut». Her må du drikke som fra en vanlig kopp, altså uten lokket på. Lokket er også litt vanskelig skru opp og igjen. Men koppen er tett, og fin å drikke av.

Lite rom for tepose eller sukker i lokket, som også er åpning for å slippe ut vakuum (vakuum kan gjøre det vanskelig å løsne lokket, så det slipper du med denne funksjonen). Bør håndvaskes. Passer ikke i bilens koppholder.

Volum: 0,3 liter

Pris: Fra 250 kroner

Terningkast: 4

Lifeventure
Lifeventure Vis mer

Kambukka Etna grip

I prinsippet en større variant av Kambukka-koppen som tidligere er omtalt. Denne rommer hele 0,5 liter og holder dermed bedre på varmen: Denne holder cirka 10 grader mer enn den mindre koppen etter likt antall timer.

Kambukka-koppene er veldig fine å se på og gode å holde i. Høyt lokk og bred gripekant gjør det enkelt å skru lokket av og på, og her passer lokket perfekt i gjengene på koppen. Enkelt å skille delene i lokket for rengjøring. Fin å drikke av.

Lokket kan vaskes i oppvaskmaskin. Resten anbefales å vaskes for hånd, men kopp i ufarget, rustfritt stål kan vaskes i oppvaskmaskin. Passer ikke i bilens koppholder.

Volum: 0,5 liter

Pris: Fra 349 kroner

Terningkast: 4

Kambukka
Kambukka Vis mer

Stanley Adventure switchback

Denne holder ganske bra på temperaturen, på samme nivå som Lifeventure, Camelbak og Kambukkas største kopp. Den har en praktisk hank du kan bære koppen i, som kan være kjekt de gangene du har ei hånd for lite til å få med deg alt du skal - eller når du vil henge den på en sekk eller liknende.

Koppen er tett, og har også beskyttelse over drikkeåpningen - som er hygienisk. Den kan vaskes i oppvaskmaskin. For å drikke må du samtidig presse ned en knapp. Ikke av de beste å drikke av – strålen blir såpass bred at det er lett å søle, og lokket presser på nesa.

Pluss for at den kan vaskes i oppvaskmaskin.

Volum: 0,354 liter

Pris: Fra 370 kroner

Terningkast: 4

Stanley
Stanley Vis mer

Camelbak Hot cap

Vi liker denne: Det er god gripekant rundt lokket som gjør det lett å skru lokket av og på, og det samme gjelder for å åpne og lukke for å drikke. Den holder ganske bra på varmen.

Den er fin å drikke av, og du kan drikke fra hvor som helst rundt kanten. Koppen er tett. Den bør håndvaskes, ifølge produsenten.

Volum: 0,35 liter

Pris: Fra 299 kroner

Terningkast: 4

Camelbak
Camelbak Vis mer

Stanley Go

Vi har med to kopper fra Stanley i testen, i ulik størrelse og ulike modeller, og dette er den største av dem: Her kan du fylle på nesten en halvliter.

Også denne har en praktisk hank du kan bruke til å bære koppen i, eller å feste den til noe. Ganske stor kopp som tar litt plass i veska. Og passer ikke i koppholder i bilen. Men den er tett.

Du må skru av hele lokket for å drikke, som kan oppleves upraktisk for noen, men den er fin å drikke av.

Blant dem som holder veldig godt på varmen, i klasse med Eva Solo og Asaklitt - men ikke like imponerende som Thermos og Ikea.

Pris: Fra 349 kroner

Volum: 0,473 liter

Terningkast: 5

Stanley
Stanley Vis mer

Eva Solo Urban to go cup

Denne ser fin ut, er veldig fin å drikke av og enkel å betjene når du skal drikke. Vi synes den kan være noe vond å skru opp og igjen for påfyll og renhold. Men hele koppen kan vaskes i oppvaskmaskin.

Holder godt på varmen og er tett.

Volum: 0,35 liter

Pris: Fra 199 kroner

Terningkast: 5

Eva Solo
Eva Solo Vis mer

Asaklitt termokrus, Clas Ohlson

Billig kopp som scorer godt på varmholding. Den har også en veldig fin størrelse og passer i bilens koppholder.

Høyt lokk med god gripekant, godt hjulpet av åpnemekanismen som gjør det lett å få godt tak for å skru opp og igjen lokket.

Enkel åpne- og lukkemekanisme for å drikke, med lokk som flippes opp, og enkelt å separere de få delene som skal til for å rengjøre lokket. Noen kan synes lokket er i veien når man drikker. Kan vaskes i oppvaskmaskin.

Volum: 0,3 liter

Pris: 120 kroner

Terningkast: 5

Asaklitt
Asaklitt Vis mer

Thermos JMY termokopp

Denne koppen fra Thermos og koppen fra Ikea er de som er aller best på varmholding, og dette er virkelig imponerende. Målingene er nesten identiske på disse to: Begge holder 81 grader etter tre timer inne, og 78/79 grader etter tre timer ute i minusgrader.

Denne har samme patent som Ikea, med et lokk som flippes opp. Fin å drikke av, men også her kan noen synes at lokket kommer i veien når man drikker.

Enkelt å separere delene for rengjøring. Høyt lokk og godt grep gjør det lett å åpne og lukke for påfyll. Passer i bilens koppholder.

Volum: 0,35 liter

Pris: Fra 350 kroner

Terningkast: 6

Thermos
Thermos Vis mer

Ikea Undersöka

Wow, dette er virkelig bra: Koppens nest billigste produkt er best i test og presterer like bra som den mye dyrere merkekoppen fra Thermos.

Det er som nevnt nesten identiske målinger for disse to sekser-koppene.

Ikea-koppen er av enkel patent, med en knapp som trykkes ned for å åpne for drikken, før du skal drikke - og så lukker du for drikken ved å trykke på knappen igjen.

Koppen er tett, og fin å drikke av. Den passer i bilens koppholder. Den bør vaskes for hånd.

Volum: 0,4 liter

Pris: 79 kroner

Terningkast: 6

Ikea
Ikea Vis mer

Her er vitale fakta og målinger

Her kan du se fakta om hvor mye koppene rommer av drikke, samt hvor mye de kan koste (prisene er fra-priser funnet på nett).

Temperaturmålingene er gjennomsnittet av to målinger for hver tidsperiode. Inne-målingene er gjort ved temperatur på cirka 23 grader, mens utemålingene er gjort ved temperaturer på cirka 3-4 minusgrader.

I teksten har vi kommentert om koppene passer i bilens koppholder eller ikke. Vi gjør oppmerksom på at dette vil kunne variere med størrelsen på koppholderen i bilen din.

Produkt Volum (ml) Pris Inne, 1t. Inne, 3t. Ute, 1t. Ute, 3t.
Kambukka Etna grip50034983697563
Stanley Go47334987727969
Contigo Byron snapseal47019582667360
Europris Cuisine termokopp4505066444931
Ikea Undersöka4007990818679
Stanley Adventure switchback35437084707765
Bodum travel mug35029179626953
Eva Solo Urban to go cup35019989788172
Invite termokrus35021979616854
Thermos JMY termokopp35035091818678
Camelbak Hot cap35029983687663
Contigo Pinnacle autoseal30028075566348
Kambukka Etna30032976596651
Asaklitt, Clas Ohlson30012088768373
Lifeventure thermal mug30025084697663

Europris: Vil fase ut koppen etter avsløringene i testen

Det er Europris som kommer ut som dårlig i denne testen. Deres kopp har veldig mye dårligere varmholdingsevne enn de øvrige produktene i testen.

Testresultat

Billig er også best

Ikea imponerer stort og deler førsteplassen med Thermos.

Europris sier i en kommentar til Dinside at koppen nå vil fases ut av sortimentet.

- Dette er vårt billigste alternativ og vi har flere typer termokopper i vårt sortiment. Resultatet av testen tar vi til etterretning og denne varianten vil fases ut da den ikke holder kvalitetsnivået vi krever av våre produkter, sier Janne Engh, markedskoordinator i Europris, til Dinside.

Hun legger til at testen ikke samsvarer med tester og garantier de har fått fra leverandøren.

Ikea: - Dette liker vi

Ikea kommer ut som best i test sammen med Thermos.

- Dette resultatet for Undersöka termoskopp liker vi. Å kaste mindre mat og drikke er viktig for å ta vare på miljøet. Vi mener at å ha med seg varm drikke på farten skal være enkelt. Koppen skal være lett i bruk, samtidig som man slipper å bekymre seg om kald kaffe som må helles ut. I tillegg gjør det jo ikke noe at den ser bra ut, sier Troels Normann Mathisen, kommunikasjonsrådgiver i Ikea Norge, til Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer