Bli kongen av akebakken

Hvilket akebrett eller akeleke bør du kjøpe til vinterferien? Vi har testet syv varianter for deg.Foto og video: Per Ervland

TESTOBJEKTENE: Vi har testet sju mer eller mindre heftige snøracere. Spesielt en av dem skilte seg ut. Foto: Per Ervland
TESTOBJEKTENE: Vi har testet sju mer eller mindre heftige snøracere. Spesielt en av dem skilte seg ut. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ja, det er gøy å ake, både alene og med ungene. Det er spesielt gøy hvis det går fort på noe som også er lett å styre.

DinSides to akeentusiaster tok med sju mer eller mindre nye produkter for en uhøytidelig test i den øverste delen av Oslos legendariske akebakke - Korketrekkeren.

Det gikk fort, det gikk sakte, det gikk på trynet og noen ganger gikk det ikke fremover i det hele tatt. Og det var spesielt ett produkt begge likte godt.

Les: Vintersko og alpinstøvel i ett

SnoGlider (199 kroner)

KRISTIN: Dette er nok testens enkleste akebrett, i form av at det rett og slett er et akebrett. Riktignok med håndbremser på sidene, som du også kan prøve å bruke til å svinge med (selv om vi synes styreeffekten var såpass dårlig at vi foretrakk å bruke hendene). Men jøss da, ikke til forkleinelse for litt enkel akemoro. Trygt og godt. Men ikke for de største og tyngste.

THOMAS:Og da mener vel Kristin oss: En 44-åring på 94 kilo i et akebrett som har maksvekt på 50 kilo, er ikke spesielt komfortabelt. Vi føler at vi gjør noe galt når vi setter oss ned i denne trange, lille saken, og det er vel et under at den ikke knekker i to når vi setter utfor. Men SnoGlideren gjør jobben den skal, og passer bra for de aller yngste. Denne er på vei inn i butikkene nå, men er også helt lik den som heter SnoPirate på XXL.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer