Bli sett i mørket – på en helt ny måte

For ingenting irriterer bilistene mer enn syklister som ikke bruker lys i mørket.

DET ULTIMATE SYKKELLYSET? Produsenten sier den slippes til høsten. Her ser du de to funksjonene du har til rådighet: Lys og laser.  Foto: Blaze
DET ULTIMATE SYKKELLYSET? Produsenten sier den slippes til høsten. Her ser du de to funksjonene du har til rådighet: Lys og laser. Foto: Blaze Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I saken om at sytti prosent av alle syklister føler seg trakassert i trafikken, kom det frem at det bilister irriterer seg aller mest over er syklister som ikke er synlige i trafikken om kvelden. Noen skarpe tech-hoder i New York og London har kommet opp med løsninger som gjør deg synlig på en helt ny måte.

Det ultimate sykkelyset?

Over Atlanteren i London skal produktdesigneren Emily Brooke lansere et produkt til høsten som ene og alene handler om å bli sett i trafikken. Blaze er navnet, med det ikke rent lite beskjedne påhenget The Ultimate Bike Light. Det ligner ganske mye på XFire-produktet, som DinSide skrev om i fjor.

Grønn laser

Ikke bare har den et kraftig LED-lys på 80 lumens som kan vare i opptil 12 timer før den må USB-lades, men du kan også sette på en laser som lyser opp veibanen fire til seks meter foran deg og viser et sykkelsymbol i grønt. Tanken er at dette vil gjøre det mye lettere for bilister å se syklister foran, på siden og bak seg, noe som nærmest kan være umulig hvis syklisten ikke bruker lys om kvelden.

Se hvordan den fungerer:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer