Panteautomat

- Blir full stopp

Måtte sette opp skilt etter «feilpanting».

SKAL IKKE PANTES: Undertøy og plastemballasje er to eksempler på hva butikkansatte har funnet i panteautomatene. Foto: Skjermdump/Ikkepantmeg
SKAL IKKE PANTES: Undertøy og plastemballasje er to eksempler på hva butikkansatte har funnet i panteautomatene. Foto: Skjermdump/Ikkepantmeg Vis mer
Publisert

De nyere og moderne pantemaskinene, som har både blitt døpt «vidunderet» og «superpanteren», skiller seg ut fra vanlige pantemaskiner ved at du kan helle posen rett i automaten og slipper og legge inn én og én flaske eller boks.

Dette skal gjøre pantingen enklere og raskere for forbrukerne - tester DinSide tidligere har gjort viser at det går lynraskt - men det avhenger av at panteautomaten brukes som tiltenkt.

Instagram-kontoen ikkepantmeg deler bilder som butikkansatte fra hele Norge har sendt inn, og viser spesielle gjenstander som blitt funnet i panteautomater.

Til DinSide skriver personen bak kontoen at det er vanskelig å si hva som er det rareste som er blitt funnet i automaten, men en «Turtles»-figur, som satt bom fast, er blitt maskoten deres.

- Det er nok mange distré folk som hiver nøkler og mobiltelefoner også.

Og enkelte ganger kan «feilpantingen» føre til stopp.

- Hvis man hiver en sekk med tomgods oppi og det ligger et halvåpent malingsspann i bunnen, vil det bli full stopp i maskinen, sier butikksjef Øyvind Lekve Nøstmyr ved Coop Obs til Nordlys som først omtalte saken om de spesielle funnene..

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer