Bombetrussel mot fly:
- Surrealistisk

Ekteparet Lundgård sier de opplevde å få mer informasjon fra nettavisene enn fra politiet og personalet på stedet, da de ble evakuert fra et Norwegian-fly i Tromsø lørdag.

PASSASJERER: Et Norwegian-fly ved Tromsø lufthavn ble lørdag morgen evakuert etter en bombetrussel. Om bord i flyet var Karsten Lundgård og Margrethe Lundgård. Foto: Privat
PASSASJERER: Et Norwegian-fly ved Tromsø lufthavn ble lørdag morgen evakuert etter en bombetrussel. Om bord i flyet var Karsten Lundgård og Margrethe Lundgård. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Karsten og Margrethe Lundgård var blant de 162 passasjerene som lørdag morgen gikk på Norwegians fly fra Tromsø til Gran Canaria - og som seinere måtte gå av flyet igjen fordi det hadde kommet inn en falsk bombetrussel.

- Det startet egentlig som vanlig, sier Karsten Lundgård, og forteller at de gikk om bord og fant setene sine, og at personalet gjennomgikk sikkerhetsdemonstrasjonen.

Flyet ble deretter skjøvet ut mot flyplassen, men midt i prosedyren, stoppet det helt opp. Deretter gikk det et drøyt kvarter uten at noe skjedde, før Lundgård ble oppmerksom på at det kom flere utrykningskjøretøy mot flyet.

- Det var surrealistisk. Det var brannbiler, ambulanser og politi, sier han.

Han har tidligere fortalt Canariavisen om hendelsen.

- Ut, ut ut!

Lundgårds første tanke var at noen hadde blitt akutt syk om bord på flyet.

- Så kom den trappebilen, og deretter gikk det kort tid før vi hørte over høyttaleren: «Ut, ut, ut!»

Passasjerene ble deretter ført til et avstengt område på flyplassen. Fortsatt visste de ikke hva som var i veien, ifølge Lundgård.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer