Brannvesenet advarer mot å tenne bål

En snøfattig vinter gir økt gress- og skogbrannfare denne våren. Samtidig er bemanningen til brannvesenet lavere på grunn av spredningen av coronaviruset.

GRESSBRANN: En uvanlig mild vinter øker faren for gress- og skogbrann betraktelig. Bildet er tatt i forbindelse med en gressbrann i Tysvær i april i fjor. Foto: Tor André Johannessen / NTB scanpix
GRESSBRANN: En uvanlig mild vinter øker faren for gress- og skogbrann betraktelig. Bildet er tatt i forbindelse med en gressbrann i Tysvær i april i fjor. Foto: Tor André Johannessen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nedre Romerike brann- og redningsvesen (NRBR) advarer sterkt mot å tenne bål eller brenne bråte. Årsaken er den snøfattige vinteren på Østlandet som fører til at gress- og skogbrannfaren har kommet tidligere enn den pleier.

– Selv om det ordinære bålforbudet først trer i kraft 15. april, må du NÅ la være å tenne bål eller brenne bråte. Dette skal du SPESIELT gjøre fordi ALLE nå må hjelpe brannvesenet med å unngå unødvendige utrykninger! er NRBRs klare oppfordring på Facebook.

Samtidig fører coronaviruset til at brannvesenet har færre på vakt om dagen og de ønsker å gjøre alt for å unngå at en utrykning til gress- og skogbrann kan føre til at ytterligere i vaktlaget blir smittet.

– Hvis vår operativ avdeling skulle få mange sykdomstilfeller slik at vi blir få på vakt, blir beredskapen i området vårt svært svekket, og dette må vi gjøre alt for å unngå.

– Vil være krise for oss

Til Varingen sier Tor-Åsmund Hoved, avdelingssjef i forebyggende avdeling i NRBR, at det fremdeles er lokale brannforskrifter som gjelder, men at dette er en sterk anbefaling fra deres side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer