Brompton: Den perfekte bysykkel?

Sykkelen som gjør hverdagen morsommere.

Trinn 1: Full utslått ser den altså slik ut. Sykkelen foldes sammen på rundt 20 sekunder, og har da en vekt på rundt 11 kg. Foto: Produktbilder
Trinn 1: Full utslått ser den altså slik ut. Sykkelen foldes sammen på rundt 20 sekunder, og har da en vekt på rundt 11 kg. Foto: Produktbilder Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sammenleggbare sykler fås i flere prisklasser, men har du vært i Storbritannia har du sikkert lagt merke til at det er ett merke som går igjen.

Brompton-sykkelen har nemlig rukket å få tilnærmet kultstatus hos britene, og har i dag svorne tilhengere i hele verden, også her til lands.

Spørsmålet er hvorfor, så når Hulda Tronstad fra Syklistenes Landsforening kom til redaksjonen med en Brompton-sykkel måtte vi selvsagt spørre.

– De er så lette å bli glad i

En tydelig fornøyd Hulda Tronstad med sykkelen foldet sammen. Foto: Karoline Brubæk
En tydelig fornøyd Hulda Tronstad med sykkelen foldet sammen. Foto: Karoline Brubæk Vis mer


– Svaret er ganske enkelt at de er morsomme å sykle på, samtidig som de er så uendelig praktiske, sier Tronstad.

– Vi i Syklistenes Landsforbund hadde agenturet på dem tidligere, men da det tok slutt valgte vi raskt å beholde flere sykler til bruk for våre ansatte.

Dette er selvsagt ikke en sykkel som er bygget for høy fart, men i byen gjør de små hjulene det svært enkelt å manøvrere når du skal ut et ærend. At du kan slå dem sammen i en håndvending er også praktisk - i stedet for å bekymre deg for at sykkelen skal bli stjålet, er det jo bare å ta den med deg inn dit du skal.

– Brompton-syklene passer også svært godt for deg som tar tog eller buss til byen, fortsetter Tronstad. Vanligvis må du jo betale for sykkelen din, men her er det bare å folde den sammen og ta den med inn på toget som vanlig bagasje.


Hvor enkelt det er å folde Brompton-syklene sammen kan du også se i denne videoen:

Gjennomført britisk stil

At et produkt er praktisk behøver likevel ikke være nok til å sikre suksess, men også her har Brompton vært smarte.

– For det første er det enkelt å gjøre den spesiell, sier Tronstad. En ting er fargen på sykkelen, men kanskje like viktig er det store utvalget i ekstra tilbehør som gjør det enkelt å finne sin egen stil.

Sist, men ikke minst har Brompton også vært flinke til å dyrke den engelske stilen. De arrangerer blant annet egne Brompton-mesterskap, hvor det naturligvis er dresskode etter britisk tradisjon, altså skjorte og slips, dressjakke og hjelm. Dette er noe entusiastene liker, avslutter Tronstad.

Se video fra Brompton World Championship 2012 her:

Pris og tilgjengelighet

Grunnprisen på de fire 2013-modellene begynner på 7.300 kroner, men valgmuligheter som ekstra gir, spesielle farger, og ikke minst ekstra tilbehør, gjør at prisen fort kan øke om du ikke holder tungen rett i munnen.

Er du fristet bør du ta en titt på nettsidene til Den rustne eike.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer