Plastposer:

- Bruker altfor mange

Vil halvere forbruket av plastposer.

IKKE BRA NOK: Plastposeforbruket til nordmenn har gått ned med en million poser siden 2016. Foto: Berit Roald / NTB
IKKE BRA NOK: Plastposeforbruket til nordmenn har gått ned med en million poser siden 2016. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2016 har plastposeforbruket til nordmenn gått ned med 105 millioner poser, men Handelens Miljøfond mener det fremdeles er for mange poser i omløp.

Nordmenn brukte 782 millioner plastposer i fjor, viser tall fra Handelens Miljøfond, som samler inn tall fra de fleste dagligvarebutikker og faghandlere i Norge.

– Det er fremdeles utrolig mange poser, sier fungerende leder Eirik Oland til P4-nyhetene.

782 millioner plastposer er 22 volumjusterte prosent mindre enn i 2016, viser tallene. Volumjustert vil si at tallene er justert for omsetning og inflasjon i varehandelen, og er et bedre mål på hvor effektivt poser brukes i varehandelen.

Det korrigerer også for konjunkturer i bransjen, som det for eksempel har vært det siste året. Og Oland tror nettopp at hyppigere butikkbesøk under koronapandemien er grunnen til at nedgangen ikke er større.

Målet er å få ned forbruket med 50 prosent i 2025, målt volumjustert mot 2016. Da må det brukes 302 millioner færre poser enn i 2016.

– Vår oppfordring er at folk tar med seg den bæreposen de allerede har og bruker den flere ganger når de går i butikken, sier Oland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer