Det skriver forsikringsselskapet If i en pressemelding. I 2022 fikk If nemlig inn 252 saker knyttet til hytteinnbrudd, som er en økning på 22 prosent sammenliknet med året før.
DinSide har tatt en prat med Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If, om økningen.
- Det er vanskelig å si om antall innbrudd vil øke eller synke. Det er også vanskelig å si hva økningen skyldes, men det være flere raid med mobile vinningskriminelle fra utlandet, som ofte har spesialisert seg på en type kriminalitet. I tillegg kan lokale kjenninger av politiet ha vært mer aktive, sier han til DinSide.
Gjennomsnittsskaden på skadeverk og stjålne gjenstander ligger på rundt 25 000 kroner.
- Dessverre blir det store ødeleggelser ved en del hytteinnbrudd. Det har ofte en sammenheng med at hytter ikke brukes daglig, slik at innbruddstyvene får ekstra god tid der, forteller Clementz.
Han forklarer videre at noen av tyvene blir på hytta i flere dager. I noen flere tilfeller blir også hyttene ramponert.
- Dette er ikke en overnattingsgjest du vil ha på besøk. I tillegg til at ting blir stjålet, blir hytta ofte brukt veldig hardt eller ramponert. Vi ser alt fra ødelagte møbler, rissing i vegger og gulv og i noen tilfeller benyttes stuegulvet som toalett.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger