Kjøpe brukte ski:

- Brukte ski kan være bedre enn nye

Nå selger mange skiene sine på Finn. Du kan slippe mye jobb dersom skiene er tatt godt vare på.

BRUKT KAN VÆRE TOPP: Om skiene er tatt godt vare på, kan de være bedre enn nye. Pass bare på at du likner litt på tidligere eier ... Foto: Bjørn Eirik Loftås
BRUKT KAN VÆRE TOPP: Om skiene er tatt godt vare på, kan de være bedre enn nye. Pass bare på at du likner litt på tidligere eier ... Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Selv om vi har fått mye snø mange steder i det siste, er det ingen tvil - det går mot vår. Allerede kommende uke melder meteorolgene om vårlige tilstander mange steder i landet.

Det er også tiden av året da du kan gjøre gode kupp på ski, ikke bare i butikkene - men også på bruktmarkedet.

Dette skal du se etter

Det viktigste når du skal kjøpe nye ski, er spenn. Har du ski med feil spenn, vil dette resultere i konstante bakglatte eller tråe ski.

Når du kjøper nye ski, bruker sportsbutikken en spennmåler for å finne ski med riktig spenn for deg - og for å måle opp smøresoner. Men det er ingenting i veien for å kjøpe brukte ski.

Brukte ski er både billigere - og kan også i mange tilfeller være bedre.

- Brukte ski kan være bedre enn nye!

Per Wiik, produktsjef hos Madshus, har tidligere uttalt til Dinside at moderne ski ikke taper seg i spenn over tid, og at det derfor ikke er noe i veien for å kjøpe eller bruke brukte eller eldre ski. Ifølge Wiik, kan det faktisk være bedre med brukte ski enn med nye.

- Du må bare sjekke at de er tatt vare på, men er de det så er det ingen problem å kjøpe brukte ski. Det kan til og med hende at de virker enda bedre enn nye, dersom de som har eid skiene har vært flink med å smøre skiene på riktig måte - da kan det funke veldig bra, sa Wiik til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer