Prime

- Bryter regelverket

Mattilsynet tar grep.

PRIME: Salget av den populære drikken Prime Hydration og Prime Energy bryter regelverket, ifølge Mattilsynet. Foto: Elisabeth Dalseg/DinSide
PRIME: Salget av den populære drikken Prime Hydration og Prime Energy bryter regelverket, ifølge Mattilsynet. Foto: Elisabeth Dalseg/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mattilsynet skriver i en pressemelding at salg av den populære drikken Prime Hydration og Prime Energy bryter regelverket.

Ifølge Mattilsynet har flere av produktene fra Prime et betydelig høyere innhold av koffein og vitamin A enn det som er tilatt etter dagens regelverk.

- Hvis man tilsetter mer vitaminer, mineraler, aminosyrer, koffein eller andre stoffer enn det som er tillatt til slike drikker, kan det medføre en helserisiko for forbrukerne. De kan da ikke selges i Norge, uttaler Are Sletta, seksjonssjef i Mattilsynets seksjon kjemisk mattrygghet i pressemeldingen.

Følger etter danskene

Tidligere denne uka gikk Fødevarestyrelsen ut i Danmark og sa at Prime var forbudt å selge.

Hvis Mattilsynet avdekker salg av mat- og drikkevarer som strider mot regelverket, vil de normalt sett først ta kontakt med virksomheten og veilede dem om at de ikke har lov å selge produktet.

Dersom de ikke retter seg etter dette, kan Mattilsynet fatte vedtak med forbud om å selge produktet.I pressemeldingen gjør Mattilsynet også oppmerksom på at eventuelle tillatelser kan være begrenset til produkter som er beregnet for personer fra og med 18 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.