Fast food

Burger King overrasker

Kjedens nye frokostburgere flammegriller nettet.

GRILL'WICH: De nye frokostburgerne har ikke vanlig burgerbrød, men såkalt flatbread, som er varmet opp på grillen. Foto: Burger King
GRILL'WICH: De nye frokostburgerne har ikke vanlig burgerbrød, men såkalt flatbread, som er varmet opp på grillen. Foto: Burger King Vis mer
Publisert

Burger King har begeistret og forferdet med sine kreative lanseringer som den thailandske osteburgeren og sommerens barbieburger, og høstens nyhet Grill'wich er intet unntak.

- Dette ligner ikke på noe annen hurtigmat, skriver en begeistret journalist i Allrecipes, som mener dette er en skikkelig gamechanger.

Årsaken er burgerbrødet, som ikke er vanlig burgerbrød, men to såkalte flatbreads. Med grillspor.

Flatbreads er flate brød av hvetemel som lages uten gjær, men de er likevel myke, og skal være litt luftige, så det er langt fra det vi her hjemme kaller flatbrød.

CROISSAN'WICH: Denne frokostburgeren med croissant som burgerbrød har eggerøre, burger og ost. Den første ble servert allerede på åttitallet, som forsøk på å differensiere Burger Kings frokostservering fra McDonald's. Foto: Burger King
CROISSAN'WICH: Denne frokostburgeren med croissant som burgerbrød har eggerøre, burger og ost. Den første ble servert allerede på åttitallet, som forsøk på å differensiere Burger Kings frokostservering fra McDonald's. Foto: Burger King Vis mer

Det som har fått kundene til å sperre øynene opp er grillstripene. Her er det altså ikke bare kjøttet som grilles over åpen ild, men også burgerbrødene.

De nye frokostproduktene kommer foreløpig i tre utgaver, med egg, burger og ost, med egg, bacon og ost - og med egg, skinke og ost.

Grill'whichene prøves ut i disse dager, og er foreløpig kun tilgjengelig i en begrenset periode i Detroit og MacAllen-Brownswille i Texas.

Frokostproduktene til Burger King er populære i utlandet, men her hjemme må vi se langt etter egne frokostalternativer. Heller ikke denne kommer til Norge, bekrefter Burger King overfor DinSide.

- Slik driften på våre restauranter er lagt opp i dag, har vi ikke mulighet til å tilby frokostretter, og vi prioriterer andre produkter, sier Kenneth Lorentzen, norgessjef i Burger King, til DinSide.

Her får du hurtigmatfrokost

Heller ikke Max Hamburger har frokostalternativer. Er du tilhenger av de amerikanske frokostburgerne, eller sandwichene som de gjerne kalles, finnes det håp.

McDonald's har hatt sine frokostburgere på menyen de siste ti årene, men det tok dem altså to tiår å få det på menyen i Norge. Her brukes det heller ikke vanlig burgerbrød, men en såkalt «english muffin».

MCMUFFIN: De «engelske muffinsene» i McMuffins er egentlig amerikanske, og i Storbritannia kalles de amerikanske muffins. Foto: McDonald's
MCMUFFIN: De «engelske muffinsene» i McMuffins er egentlig amerikanske, og i Storbritannia kalles de amerikanske muffins. Foto: McDonald's Vis mer

Tidligere i år kuttet McDonald's ut alle frokostproduktene fra menyen i Danmark, men norske tilhengere kan puste lettet ut:

- Jeg kan betrygge deres lesere om at frokosten kan legges til McDonald's, sa Kristina Johansen, kommunikasjonsrådgiver i McDonald's Norge, til DinSide.