Tomt for brusbokser på butikken

Butikkhyllene tømmes

Flere norske butikker sliter nå med leveranser av plastposer og brusbokser.

TØMMES: Både Norgesgruppen (Kiwi) og Coop-kjeden forteller at det er dårligere tilgang på blant annet brusbokser for tiden. Foto: Lise Åserud / NTB
TØMMES: Både Norgesgruppen (Kiwi) og Coop-kjeden forteller at det er dårligere tilgang på blant annet brusbokser for tiden. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Norske dagligvarebutikker opplever nå leveringsproblemer innenfor flere varegrupper. Lørdag meldte Stavanger Aftenblad om mangel på plastposer i oljehovedstaden.

– Det har vært en utfordring knyttet til leveranse av varer fra Kina, i tillegg til en råvareutfordring som gjør at det er manko på brødposer, forklarte kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen overfor Rogalands-avisa.

Dette er en utfordring som for tiden gjelder hele landet - og ikke bare Norgesgruppens butikker - men ifølge Søyland er det poser på vei tilbake i butikkhyllene.

– De siste rapportene vi har fått nå er at det er nye leveringer på vei inn til lager nå, og jeg tror de vil få varer inn igjen i løpet av kort tid uten at jeg kan si noe sikkert om når.

Aluminiums-mangel

Som flere medier også har nevnt er det nå en global mangel på aluminium. Det kan kanskje være positivt for norsk økonomi, men for forbrukerne har det igjen blant annet ført til dårligere tilgang på brus-, ølbokser og energidrikke, ifølge Drammens Tidende.

– På grunn av internasjonal råvaremangel til boksproduksjon, opplever vi lengre leveransetider på enkelte produkter. Vi jobber fortløpende med å løse disse utfordringene, sier kommunikasjonsdirektør Per Hynne hos Coca-Cola Norge til Nettavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.