Sukkerfri brus:

Coca-Cola med navneendring

Australske Coca-Cola kommer med gladmelding til forbrukerne. Dette sier Norge.

NYTT NAVN: Australske Coca-Cola har endret navnet på den sukkerfrie varianten. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock
NYTT NAVN: Australske Coca-Cola har endret navnet på den sukkerfrie varianten. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock Vis mer
Publisert

Hva kaller du sukkerfri cola? Cola Zero? Ja, det gjør undertegnede også, men den heter jo ikke det her i Norge. Heller ikke i Australia, før inntil nå nylig.

I 2017 varslet brusgiganten at de ville endre både navn, smak og design på den populære «Coke Zero» i Australia. Navnet ble da endret til «Coca-Cola No Sugar».

Har snudd

Året etter skjedde samme endring her i Norge, hvor den sukkerfrie drikken fikk navnet «Coca-Cola Uten Sukker».

Nå har australske Coca-Cola har snudd, ifølge nettstedet News.

En oppmerksom matblogger, som går under tilnavnet Foodie Mumma Ren, postet i går et bilde av en av de nye flaskene i butikk.

- Takk, Christopher, for at du la merke til at «Coke No Sugar» har blitt endret til «Coke Zero Sugar» for å legge seg på linje med resten av verden, skriver hun.

Den sukkerfrie varianten heter «Zero Sugar» i mange land allerede.

Bekrefter endring

En talsperson for Coca-Cola i Australia bekrefter at det har skjedd en navneendring.

- Siden mars i år har kunder kunne sett et nytt navn for «Coca-Cola No Sugar» på markedet. «Coca-Cola Zero Sugar» har nøyaktig samme fantastiske smak - det er bare et nytt navn som stemmer overens med det globale produktnavnet, sier vedkommende til News.

- Vi håper og tror at navnebyttet vil være populært blant eksisterende tilhengere, og at det vil få flere til å oppdage denne fantastiske smaken.

I et intervju med Alison Watkins, administrerende direktør i Coca-Cola Amatil, gjort ett år etter navnebyttet i 2017, sleit australske forbrukere veldig med å venne seg til «No Sugar»-varianten.

Hva med Norge?

Dette fordi australierne visstnok hadde fått et så nært forhold til «Coke Zero» - et nærere forhold enn andre forbrukere rundt om i verden - ifølge direktøren, skriver News.

Så. Hva kan vi forvente her i Norge? Kommer «Cola Zero» tilbake?

Det er vanskelig å si, for da Dagbladet tar kontakt med Inger Marie F. Ingdahl, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Norge, svarer hun slik:

- Vi jobber fortløpende med å forsterke markedsposisjonen vår, men kan dessverre ikke kommentere på framtidige planer, sier hun.

I mellomtida kommer undertegnede fortsatt til å be om «Cola Zero» ved samtlige restaurantbesøk.

NY BRUSKORK: Coca-Cola har lansert en ny kork som henger fast på flasken. Dette er det mange som har reagert på, i hovedsak fordi det blir ubehagelig å drikke rett fra flaska. Derfor fikk vi to av Norges mest kjente brusentusiaster til å test korken. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer