Ett år med corona-pandemi og hjemmekontor:

Corona har gitt vektøkning

For mange har ett år på hjemmekontor satt sine spor på helsa, ifølge ny undersøkelse.

VEKTA ØKER: Etter ett år med corona-pandemi og hjemmekotor sier fire av ti nordmenn at vekta har økt og at helsa har blitt dårligere. Foto: Thomas Brun / NTB
VEKTA ØKER: Etter ett år med corona-pandemi og hjemmekotor sier fire av ti nordmenn at vekta har økt og at helsa har blitt dårligere. Foto: Thomas Brun / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en ny corona-undersøkelse, foretatt av Yougov for IF, svarer fire av ti nordmenn at de har gått opp i vekt. Like mange mener helsa har blitt dårligere det siste året.

Nærmere bestemt svarer 38 prosent de har hatt vektøkning i løpet av hjemmekontoråret. Fire prosentpoeng flere (42 %) mener det siste året har hatt en negativ påvirkning på helsa, mens 23 prosent svarer derimot at hjemmekontorperioden har vært positiv for helsa.

Vanskeligere

Nesten halvparten svarer at de får mindre hverdagstrening når de jobber hjemme. Samtidig har treningssentrene vært stengt lenge i deler av landet.

Dessuten har kosen som før var forbeholdt ferie og helg, også inntatt coronahverdagen.

– Undersøkelsen føyer seg inn i rekken av undersøkelser som viser at folk har erfart at det har vært vanskelig å opprettholde en sunn livsstil, gjennom de etter hvert mange månedene med mye hjemmeliv, sier forsker Annechen Bahr Bugge ved Forbruksforskningsinstituttet (SIFO) til NTB.

Koser seg når man kan

Forskeren mener dette ikke bare handler om at bevegelsesmønsteret vårt har endret seg mye, men også om mange endringer i mathverdagen vår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer