Coronaserifikat etter sykdom

Corona-sertifikatet forlenges

Regjeringen utvider gyldigheten på coronasertifikatet for folk som har vært gjennom covid-19-sykdom.

CORONA: Coronasertifikatet viser om du er immun etter å ha hatt coronaviruset, om du er vaksinert og resultatet hvis du har fått en negativ coronatest. Alt dette er med på å avgjøre om du får rødt eller grønt lys i sertifikatet. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Regjeringen utvidet 28. august perioden for unntak for smittekarantene fra seks måneder til 12 måneder for personer som har gjennomgått covid-19-sykdom, dersom sykdommen kan dokumenteres av norsk helsetjeneste, skriver regjeringen i en pressemelding.

CORONATEST: Det er flere ting du må tenke på når du skal ta en coronatest selv. Vi viser vi deg hvordan det skal gjøres. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Bakgrunnen for endringen er at det nå er god dokumentasjon på at personer som har hatt covid-19-sykdom, er godt beskyttet i minst 12 måneder, opplyser regjeringen.

– Det har tatt litt tid å få den tekniske løsningen for utvidelsen klar i coronasertifikatet, men fredag 10. september oppdateres coronasertifikatet til innenlands bruk slik at det er grønt i 12 måneder etter gjennomgått covid-19-sykdom.

Det blir ingen tilsvarende endring i fritak fra innreisekarantene for personer som har gjennomgått covid-19.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer