Billig brød

Da bør du kjøpe

Om du timer handleturen riktig, får du brød til halv pris.

DAGEN DERPÅ: På Kiwi får du gårsdagens brød og bakervarer til halv pris neste formiddag. Foto: Kiwi
DAGEN DERPÅ: På Kiwi får du gårsdagens brød og bakervarer til halv pris neste formiddag. Foto: Kiwi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvorfor betale mer enn du må? Flere butikker og bakerier gir deg halv pris på brød og bakervarer dersom du kjøper den på kvelden - eller tidlig neste morgen.

Det føles kanskje ikke helt duggfriskt å kjøpe brød på kvelden, men når du spiser frokost og lunsj neste dag smaker du ikke forskjell på når brødet er kjøpt. Det er nøyaktig like ferskt enten du betaler for det klokka tre, sju eller ti på elleve. Eller klokka halv åtte neste dag.

Supermarkedkjeden Meny var tidlig ute. Fra 2017 har de solgt gårsdagens brød til 15 kroner, ofte langt under halv pris, fram til klokka 11 på formiddagen. Du får også poser med tre små bakervarer, som boller og rundstykker, for 15 kroner, siste halvtimen før stengetid, eventuelt dagen etter.

I 2021 solgte de 760 000 «gårsdagens brød». I tillegg solgte de 215.000 forundringsposer gjennom «Too Good To Go»-appen. Dette er en blanding av mat som er i ferd med å gå ut på dato, mat fra varmeskapet - og bakevarer.

Billig brødhøst

I høst fulgte flere av lavpriskjedene etter. Kiwi var først ute med å sette det i system.

- Vi setter ned prisen på gårsdagens brød og bakervarer med 50 prosent fram til klokka 12, sier Kristine Arvin, kommunikasjons bærekraftsansvarlig i Kiwi, til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.