2019 oppsummert:

De beste produktene til hjem og fritid

Her er de beste fritidsproduktene vi har testet i år, som vil sette deg tilbake alt fra noen hundrelapper til flere tusen kroner.

NOE AV DET BESTE: Her kan du se noen av de beste produktene vi har testet for hjem og fritid i 2019. Les hvilke anbefainger vi har for gode produkter innenfor alt fra skisko, treningskloker, joggesko, treningsklær, sykkel- og hodelykter, vindusvaskere, kakespader og enda mer. Fotomontasje: Kristin Sørdal/Dinside
NOE AV DET BESTE: Her kan du se noen av de beste produktene vi har testet for hjem og fritid i 2019. Les hvilke anbefainger vi har for gode produkter innenfor alt fra skisko, treningskloker, joggesko, treningsklær, sykkel- og hodelykter, vindusvaskere, kakespader og enda mer. Fotomontasje: Kristin Sørdal/Dinside Vis mer
Publisert

I løpet av året har vi testet en rekke produkter til hjem og fritid, blant annet joggesko, turklær, klokker, sykkelutstyr, ski og andre ting.

Har du ikke helt landet på hva du skal kjøpe til kona, kjæresten, barna, svigermor eller kompisene til jul, kan kanskje noen av testvinnerne fra året friste.

Treningsklokke? Polar Ignite imponerte

Vi har testet mange treningsklokker i løpet av året, for eksempel fra Garmin, Suunto, Polar og Amazfit.

IMPONERER: Kanskje årets beste treningsklokke i sin klasse. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
IMPONERER: Kanskje årets beste treningsklokke i sin klasse. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Men den som har imponert oss mest, er Polar Ignite som ble lansert i sommer. Den er ypperlig som aktivitetsklokke med automatisk sporing av skritt, kalorier, søvn og nattlig restitusjon, og minst like god til trening med det meste av Polars omfattende løsninger med nyheter som FitSpark. Den har imidlertid verken støtte for apper, musikkavspilling eller betaling fra håndleddet, men ikke alle vil se på det som et savn.

Men vi konkluderer med at her får du mye for pengene. Og at det kanskje er årets beste treningsklokke i sin klasse, hvis du klarer deg uten apper og andre «smarte» funksjoner.

Den koster cirka 2000 kroner i skrivende stund. Vi ga den terningkast fem - sammen med en utmerkelse for anbefalt produkt.

Til syklisten: Sykkeltyvens store skrekk

Den perfekte gaven til hen eller hun som sykler rundt på en sykkel som koster litt, er kanskje denne norske oppfinnelsen:

BikeFinder, som lar deg se hvor sykkelen din er til enhver tid.

Dinside tester bikefinder Vis mer

Det er en sylinderformet GPS- og GSM-enhet, med integrert eSIM.kort som du plasserer inne i styret på sykkelen, og som sender posisjonsoppdateringer til smarttelefonen din. Den har også innebygd bevegelsesdetektor slik at du blir varslet hvis det er noen som forsøker å stikke av gårde med sykkelen din, og sporingsenheten er fleksibel slik at den også kan plasseres i bukkestyret.

Vi synes den er enkel i bruk, har god batteritid - og kommer med et overraskende godt forsikringstilbud: Full erstatning, uten egenandel, uansett pris på sykkelen. Vi ga den terningkast fem.

Den koster 999 kroner, pluss abonnement (59 kr/mnd).

- Den beste smartklokka du får kjøpt

Skal du dra til skikkelig med julegavene i år, kan årets beste smartklokke kanskje være en idé: Apple Watch Series 5.

BEST: Rett og slett den beste smartklokka du får kjøpt. Den store nyheten med nyeste Apple Watch er at skjermen vil vise klokka selv om du senker håndleddet. Foto: Kirsti Østvang
BEST: Rett og slett den beste smartklokka du får kjøpt. Den store nyheten med nyeste Apple Watch er at skjermen vil vise klokka selv om du senker håndleddet. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Vi trillet faktisk noe så sjeldent som en sekser på terningen da vi testet den i høst.

Vår anmelder er ikke i tvil: «Apple Watch Series 5 er etter vår mening den beste smartklokka du får kjøpt, punktum. Mens resten av verden har sittet og ventet på Apples nyeste iPhone-revolusjon, er det på håndleddet revolusjonen har skjedd. Apple-klokka, en bitte liten superdatamaskin som er i ferd med å bli et uvurderlig helseverktøy med et imponerende sett funksjoner. Og nå kan du dessuten se hva klokka er hele tiden.»

Termos: Stanley Adventure er overlegen

En termos har alle bruk for, om det er til kald drikke sommerstid eller til noe godt å varme seg på.

Dinside har testet seks termoser som koster fra 79 til 349 kroner.

Vi understreker at vi denne gangen testet små termoser, som rommer 0,5 liter (en av dem rommer 0,7 liter).

Testvinneren er Stanley Adventure, som vi konkluderer med er overlegen når det gjelder å holde innholdet varmt og kaldt. Det er den eneste termosen som får terningkast fem.

TESTVINNER: Stanley er den beste termosen i vår test av små termoser. Den koster cirka 350 kroner. Foto: Eilin Lindvoll
TESTVINNER: Stanley er den beste termosen i vår test av små termoser. Den koster cirka 350 kroner. Foto: Eilin Lindvoll Vis mer

Vi vil understreke at dette også er den eneste termosen i testen som rommer 0,7 liter. Dette er også den dyreste termosen i testen, med en pris på 349 kroner.

Er du ute etter en større termos, kan du sjekke ut en tidligere test på Dinside. Da var det også Stanley som gikk seirende ut, men da delt seier med Thermos.

Joggesko: Asics og Hoka best i test

For den løpeglade kan det kanskje friste med et nytt par joggesko? I sommer og høst testet vi joggesko for løping på asfalt og harde underlag, og som vi konkluderer med i testen: Der var det veldig mye bra.

Vi testet sko fra Adidas, Asics, Mizuno og Hoka.

Adidas og Mizuno fikk terningkast fire, og Asics og Hoka fikk terningkast fem, og var dermed de beste i denne testen.

TESTVINNERE: Ingen er disse er dårlige, men de beste er etter vår mening Asics og Hoka - som du ser i bakre rad på bildet. Foto: Kristin Sørdal
TESTVINNERE: Ingen er disse er dårlige, men de beste er etter vår mening Asics og Hoka - som du ser i bakre rad på bildet. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Hoka Bondi 6 står for testens desidert best demping og får skryt for at de er stødige og «ruller» deg over i neste steg.

Asics Gel-Nimbus 21er rett og slett et stødig og trygt valg for veldig mange: Skoene er veldig stabile, komfortable og har god demping. En stødig sko, ganske enkelt.

Et ørlite tips på tampen: Du kan ofte finne gode priser på joggesko om du går for fjorårets modell. Det er som oftest de samme skoene, men med «fjorårets farge».

Sparkesykkel: - Kjempemoro

Det har vært mye snakk om elsparkesykler i året som har gått, både den typen man leier og den typen man eier.

Dinside har testet flere modeller, men skal vi peke på den beste vi har testet i år, er det uten tvil E-wheels E2S V2.

E-WHEELS E2S V2: For under 5000 kroner kan du få en elektrisk sparkesykkel med nok til å dra deg oppover de brattere bakkene. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
E-WHEELS E2S V2: For under 5000 kroner kan du få en elektrisk sparkesykkel med nok til å dra deg oppover de brattere bakkene. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Vi konkluderer blant annet med at skal lete lenge før du finner en like kraftig og solid elsparkesykkel til den prisen, og ut ifra det kan vi ikke gjøre annet enn å anbefale E-wheels E2S V2 som et veldig godt kjøp.

Vi minner samtidig på at det finnes kjøreregler for elsparkesykler - og at det ikke er ulovlig å kjøre elsparkesykler som kan gå i mer enn 20 kilometer i timen, uansett hvor.

Tursko: Sitter som et skudd

Dinside har testet fem halvhøye tursko som er beregnet på lette fotturer i skog og mark, men som også egner seg for lettere turer i fjellet.

Blant testskoene var sko fra Hoka, Salomon, Merrell, Alfa og Mammut.

Totalt sett er vi godt fornøyd med kvaliteten og komforten på turskoene - og alle skårte godt på vannbestandighet.

Det er likevel én klar vinner, som vi anbefaler både til herrer og damer: Mammut Ducan High:

BESTE TURSKO: Godt grep og komfortable til både turer i skogen og litt mer krevende terreng. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
BESTE TURSKO: Godt grep og komfortable til både turer i skogen og litt mer krevende terreng. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

De sitter som et skudd fra dag én og vi trenger ikke å gå mange skrittene før vi merker hvor komfortable de er. De har god støtte rundt ankelen og foten generelt takket være god passform og justeringsmulighetene med lissene.

Turbukse: Her er det flere gode kjøp

Vi har testet fem turbukser fra Bergans, Haglöfs, Lundhags, Stormberg og Fjällraven, altså to norske og tre svenske, og det er modellene fra vår gode nabo som totalt sett kommer best ut.

TURBUKSE: Vi har testet fem turbukser, og det er mange som er bra. Fra venstre: Bergans, Fjällraven, Haglöfs, Lundhags og Stormberg. Foto: Camilla Øino
TURBUKSE: Vi har testet fem turbukser, og det er mange som er bra. Fra venstre: Bergans, Fjällraven, Haglöfs, Lundhags og Stormberg. Foto: Camilla Øino Vis mer

Best i test er Lundhags Ramse, men her kan du gjøre gode kjøp på flere: For både Bergans Breheimen softshell og Fjällraven Abisko light trekking får terningkast fem - som er det samme som Lundhags-buksa får.

I skrivende stund er det Bergans-buksa som er billigst: Den koster nå fra 980 kroner, mens Lundhags-buksa koster 1990 kroner og Fjällraven koster fra 1740 kroner.

Merk deg at dette er turbukser som ikke er vanntette - men som skal være vannavvisende.

Hodelykt: Tre til terningkast seks

Vi Har testet 11 hodelykter i prisklassen 300 til 2000 kroner.

HODELYKT? Mange kan ha glede av en hodelykt. Du kan få en terningkast seks-lykt til 800 kroner. Foto: Egill J. Danielsen
HODELYKT? Mange kan ha glede av en hodelykt. Du kan få en terningkast seks-lykt til 800 kroner. Foto: Egill J. Danielsen Vis mer

Som du kan se dersom du klikker deg inn på testen, er det svært varierende hvor bra disse hodelyktene er: De dårligste får terningkast en mens de beste (som det er flere av) får terningkast seks.

Fenix HP30R og Olight H27W får begge terningkast seks i klassen for lykter over 1000 kroner.

Det er kun én av de under 1000 kroner som får terningkast seks: Fenix HM65R - og den får skussmålet «superlys til hyggelig pris».

Vindusvasker: Men pass på, den vasker jo ikke …

Dette er kanskje gaven til den som er litt over snittet glad i å vaske … Pass bare på at du ikke gir den til en som kunne tenke seg å synes at gaven er for lite personlig.

Og, vi understreker det med en gang: Vindusvaskerne vasker ikke vinduene dine: vaskingen må du fremdeles gjøre selv. Men den suger vannet fra vinduene, som en støvsuger.

BEST: Bosch GlasVac ble best i test da Dinside testet vindusvaskere i mai. Foto: Kristin Sørdal
BEST: Bosch GlasVac ble best i test da Dinside testet vindusvaskere i mai. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Da Dinside testet vindusvaskere i vår, hadde vi med produkter fra Kärcher, Bosch og Electrolux.

Best i test er Bosch GlasVac - men i testkonklusjonen er den best under forutsetning av at prisen er som på testtidspunktet, cirka 630 kroner.

Vi gir den kred for god brukstid og at den er smidig og lett å jobbe med. Bosch er alene med terningkast fem i testen vår.

Sykkellykt: Fenix er best i test

Syklistenes Landsforening har gjort en test av oppladbare sykkellykter, som du kan lese på Dinside.

Det er seks lykter som er testet, og testvinneren er denne lykta fra Fenix:

BEST I TEST: Fenix BC25R er best i test. Foto: Morten Karlsen/Syklistenes landsforening
BEST I TEST: Fenix BC25R er best i test. Foto: Morten Karlsen/Syklistenes landsforening Vis mer

Konklusjonen er at dette er ei lykt som lyser både godt og lenge. Med denne lykta kan du sykle også der det ikke er gatelys, den er svært enkel å ta av og på sykkelen og batteriindikatoren gir presis tilbakemelding på hvor mye strøm du har igjen. Denne lykta kan til og med stilles slik at du ikke så lett blender andre. Den koster cirka 550 kroner.

Kakespade: Ligg unna de dårlige som skviser kaka

Da Dinside testet kakespader før 17. mai, oppdaget vi at det finnes noen ganske så begredelige kakespader der ute, som rett og slett ødelegger kaka (en kakespade fra TGR, den kan du egentlig ligge unna).

DE BESTE KAKESPADENE: Fra venstre: Nille (49,90 kroner), Ramona fra Hardangerbestikk (319 kroner) Og Rosendahl Grand Cru (199 kroner). Foto: Nina Hansen
DE BESTE KAKESPADENE: Fra venstre: Nille (49,90 kroner), Ramona fra Hardangerbestikk (319 kroner) Og Rosendahl Grand Cru (199 kroner). Foto: Nina Hansen Vis mer

En god kakespade bør ifølge ekspertene ha en god vinkel på håndtaket, ikke være for liten, ikke ha for bredt blad, komme gjennom kaka uten hjelp fra kniv og gi et helt, fint kakestykke til slutt.

Men det trenger faktisk ikke være dyrt for at kakespaden skal være bra:

Nille, Hardangerbestikk og Rosendahl er testvinnerne, som alle får terningkast seks. Kakespaden fra Nille koster 50 kroner, og den dyreste Ramona fra Hardangerbestikk til 320 kroner.

Skisko: Billigst er best

I februar testet Dinside skisko, og det gledelige er at den billigste vant testen.

BEST I TEST: Alpina Sport Touring. Foto: Per Ervland
BEST I TEST: Alpina Sport Touring. Foto: Per Ervland Vis mer

Vi testet skisko for turbruk fra Fischer, Alpina, Madshus og Atomic, som da utvalget av testsko ble gjort ikke skulle koste mer enn 1.200-1.300 kroner i butikk.

Vi trillet terninger fra tre til seks, og best i test ble Alpina Sport Touring som da testen ble publisert kostet 800 kroner. Den er behagelig på, gir god støtte til foten og puster.

Vi har også testet skiklær, men der er det ingen klare vinnere. Ta en kikk på testen for å se våre vurderinger av klærne fra Swix og Dæhlie.

Treningstights: Billigst av de billige er best

Dinside har testet billige treningstights for å se om dette kan være bra - og svare et absolutt: Ja.

Vi testet tre rimelige treningstights fra Cubus, Kappahl og H & M, til variert trening.

TEST AV BILLIGTIGHTS: Testvinneren (til venstre) er absolutt godkjent, til en svært lav pris. Foto: Jamieson Pothecary
TEST AV BILLIGTIGHTS: Testvinneren (til venstre) er absolutt godkjent, til en svært lav pris. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Best i test av de billige tightsene, var faktisk den aller billigste av de billige:

Tightsen fra H & M til 199 kroner.

Den har god komfort, blir ikke klam og er en god allrounder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer