De beste sykkel-piggdekkene

Stor svensk test avslører forskjellene.

VELG RIKTIG: Det er ikke store prisforskjeller på piggdekk for sykkel. Kvailteten er derimot høyst variabel. (Dekkene på bildet er ikke identiske med de som omtales i artikkelen). Foto: THOMAS STRZELECKI
VELG RIKTIG: Det er ikke store prisforskjeller på piggdekk for sykkel. Kvailteten er derimot høyst variabel. (Dekkene på bildet er ikke identiske med de som omtales i artikkelen). Foto: THOMAS STRZELECKI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sykling er ikke lenger bare mosjon på fine dager om våren, høsten om sommeren.

Stadig flere sykler også i vinterhalvåret. Så langt nord i landet vårt som Alta har til og med kommunen satt inn tiltak for å få folk til å sykle på vier med is og snø.

Men skal du legge ut på vinterføre, må du ikke finne på å bruke sommerdekk. Akkurat som med bilen er det viktig å være godt skodd.

Stort utvalg

Utvalget av piggdekk for tråsykkel og elsykkel (noe som er samme sak, dekkmessig) er etterhvert stort, og det kan være vanskelig å finne fram i jungelen av alle merker og typer.

Det svenske nettstedet Testfakta.se har foretatt en test som viser forskjellene i bremselengde, rullemotstand og veigrep.

LES OGSÅ: Vintersykle for første gang?

Med i testen er merkene Schwalbe, Suomi (tidligere Nokian), Continental, Biltema og Kenda.

Det er det finske laboratoriet Wheel Energy som har foretatt den praktiske delen av testen. I tillegg til piggdekkene ble det testet et vanligt sommerdekk som referanse.

Is, snø og asfalt

Samtlige dekk har en innerdiameter på 622 millimeter og beregnet for 28 tommers hjulstørrelse. Det er likevel trolig at dekkene oppfører seg noenlunde likt også på 26 tommers felger og de etterhvert stadig mer populære 27-tommerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer