Test av sykkelhjelmer 2019

De beste sykkelhjelmene

Test av sykkelhjelmer for barn og voksne avslører store forskjeller - men spesielt barnehjelmene har blitt bedre.

DE BESTE SYKKELHJELMENE: Svensk test av sykkelhjelmer utroper disse til de beste nå: Tec Boo og Tec Lelle for barn og Giro Aether MIPS, Specialized Propero 3 Angi Mips og Tec Nice for ungdom og voksne. Fotomontasje: Folksam/Dinside
DE BESTE SYKKELHJELMENE: Svensk test av sykkelhjelmer utroper disse til de beste nå: Tec Boo og Tec Lelle for barn og Giro Aether MIPS, Specialized Propero 3 Angi Mips og Tec Nice for ungdom og voksne. Fotomontasje: Folksam/Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske forsikringsselskapet Folksam tester jevnlig sykkelhjelmer og skihjelmer. Nå har de testet til sammen 19 hjelmer: sju barnehjelmer og 12 hjelmer for junior og voksne.

- Vi ser at det er stor spredning av resultatene mellom hjelmene i de ulike testene og at det dermed er stort potensial for å forbedre sikkerheten ytterligere, sier Helena Stigson, forsker ved Folksam.

Likevel uttaler hun at det er gøy å se at spesielt barnehjelmene har blitt så mye bedre, og at testvinnerne blant barnehjelmene gir god beskyttelse mot alle typer slag.

- Dessuten har de grønn spenne, som er anbefalt til barn under sju år, understreker hun.

Lovlige - men likevel ikke helt bestått …

Alle hjelmene i Folksam-testen er tidligere testet og har bestått alle europeiske krav til tester, som betyr at de skal klare kravene som stilles for rette slag.

Men Folksam tester i tillegg hjelmene for skrå slag mot hodet, i tillegg til at de gjør datasimuleringer for å undersøke hvilken beskyttelse hjelmen gir mot hjernerystelse.

Fire av de sju barnehjelmene i testen har rotasjonsbeskyttelse. Ni av 12 voksenhjelmer har MIPS eller en annen type rotasjonsbeskyttelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer