Test av tursko 2019

De beste turskoene

Klar for aktive dager på sensommeren? Sørg for at riktig skotøy på bena.

TURSKO: Enten du skal til fjells eller skogs er det greit å ha ordentlig fottøy på bena. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
TURSKO: Enten du skal til fjells eller skogs er det greit å ha ordentlig fottøy på bena. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Sommeren er høysesong for friluftsglade nordmenn, og enten du skal til skogs eller til fjells er det viktig med godt fottøy. Mange sverger til sine trofaste joggesko også på fjelltur, men i lengden kan det lønne seg å gå for tursko - eller støvler som er mer egnet til slikt terreng – blant annet ved at de tilbyr mer støtte til foten.

Vi har testet fem halvhøye tursko som er beregnet på lengre fotturer i skogen, men også egner seg for lettere turer i fjellet.

God kvalitet over hele linja

Totalt sett er vi godt fornøyd med kvaliteten og komforten på turskoene og det var ikke nødvendigvis de dyrere modellene som kom best ut.

Samtlige modeller har i hovedsak tekstilstoff på oversiden, men enkelte har også skinndetaljer, og med Gore-Tex-membran skårer alle som én godt på vannbestandighet. Vi testet skoene under regn, på vått føre, men senket dem også ned i vann for å se hvor godt de er sikret mot vann. Her har vi ingenting å utsette på skoene, men vi anbefaler at du holder dem tørre og impregnerer dem fra tid til annen.

En annen og svært viktig anbefaling, er at du prøver turskoene i butikk, gjerne med litt oppakning, før du bestemmer deg for hvilken modell du går for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer