Test: Batteridrevne motorsager

De billigste faller igjennom

Testen viser tydelig at du får det du betaler for.

DE ENKLE MODELLENE: Hvor mye kan du egentlig forvente av en rimelig, batteridrevet motorsag? Denne trippeltesten gir deg svaret. Video: Rune Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Batteriverktøy er i vinden som aldri før og flere produsenter har store verktøyserier som kan benytte de samme batteriene.

Nå har utvalget av batteridrevne motorsager også skutt i været. Motorsagene deler man gjerne etter voltstyrken på batteriene. Man får i hovedsak valget mellom 18, 36 eller 54 volts sager.

Dinside har gjort en stor test av batteridrevne motorsager for Dagbladet Pluss. Den viser at det er stor forskjell på de billigste og de noe dyrere modellene. De tre billigste har vi tatt for oss i denne artikkelen, mens du kan lese hele testen av alle sagene hos Dagbladet Pluss (krever abonnement):

For de små jobbene

De tre billigste erstatter på ingen måte en tradisjonell motorsag når du skal jobbe hardt og lenge. Sagene i testen egner seg best til småjobber i en hage.

Har du et stort tre som skal ned, klarer for eksempel bare den beste av de tre den jobben på ett batteri.

Fordeler

En batteridrevet motorsag har mange fordeler. Støyen fra en totaktsmotor på fullt turtall blir borte. Det samme blir eksoslukta. Eldre sager sliter med startproblemer, mange når den er kald, lunka eller varm. Og den er sikrere, for sagkjedet stopper med det samme du slipper «gassbryteren».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer