Best i test kattemat

- De fleste dekker næringsbehovet

Test av kattemat utroper dyrest til best - men ekspert sier også de billigere kan være gode nok.

TEST AV KATTEMAT: Test av kattemat utroper kattemat fra Orijen til best i test, men ifølge norsk professor vil de fleste av produktene i testen dekke næringsbehovet til en katt, bortsett fra de uten Omega-3. Purina Friskies er blant de billigste produktene i testen - som også inneholder Omega-3. Det beste ekspertrådet for å finne den beste maten for katten din, er å se hva katten liker: - Du må la dyret bestemme hva slags fôr den liker, og se hvordan pelsen er, om den trives og løper, det er ikke verre enn det, uttaler professor Øystein Ahlstrøm ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Foto: Kristin Sørdal
TEST AV KATTEMAT: Test av kattemat utroper kattemat fra Orijen til best i test, men ifølge norsk professor vil de fleste av produktene i testen dekke næringsbehovet til en katt, bortsett fra de uten Omega-3. Purina Friskies er blant de billigste produktene i testen - som også inneholder Omega-3. Det beste ekspertrådet for å finne den beste maten for katten din, er å se hva katten liker: - Du må la dyret bestemme hva slags fôr den liker, og se hvordan pelsen er, om den trives og løper, det er ikke verre enn det, uttaler professor Øystein Ahlstrøm ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Det er mange produsenter av mat til kjæledyr. Men hvordan vet du hvilket tørrfôr som er best for katten din?

Svenske Testfakta har testet tørrfôr for katter. Testen er en laboratorietest hvor de har analysert næringsinnholdet i åtte ulike tørrfôr for voksne katter.

- Orijen er best i test

Testfaktas test konkluderer med at Orijen Cat & kitten er best i test.

De skriver at en avgjørende forskjell mellom de ulike produsentene er mengden karbohydrater opp mot proteiner i kattematen. Testvinneren fra Orijen hadde høyest proteininnhold og den laveste mengden karbohydrater blant testutvalget.

- Kattemat i form av tørrfôr inneholder ofte mer karbohydrater enn katten trenger. I verste fall kan det føre til overvekt, skriver Testfakta.

De øvrige produktene de har testet er:

  • Coshida (Lidl), Beef, poultry & peas
  • Hill’s Science plan, Adult 1-6 with chicken
  • Mjau, Med fersk kylling
  • Purina Friskies, Med kylling og grønnsaker
  • Royal Canin, Regular fit 32
  • Smart Pets (Axfood), Tørrfôr med kylling
  • Whiskas, Med kylling

- Behøver ikke karbohydrater

Professor Øystein Ahlstrøm ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) har husdyrernæring som fagfelt, spesielt hund, katt og pelsdyr. Han har sett på testresultatene fra Testfakta og kommenterer at det er store prisforskjeller på produktene - og at det er de dyreste som kommer ut som best - men at noen av de billigere absolutt også dekker næringsbehovet til katten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.