Gratis munnbind

Deler ut gratis munnbind

Enkelte kommuner, frivillige organisasjoner og kjøpesenter deler nå ut gratis munnbind til de som har behov for dette.

MUNNBIND-KRAV: Med økte krav om bruk av munnbind, er det nå både kommuner og kjøpesentre som deler ut gratis munnbind ved behov. Foto: Marit Hommedal / NTB
MUNNBIND-KRAV: Med økte krav om bruk av munnbind, er det nå både kommuner og kjøpesentre som deler ut gratis munnbind ved behov. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

I august etterspurte Fagforbundet utdeling av gratis munnbind, da krav om bruk av munnbind på kollektivtrafikken dukket opp som tiltak for første gang. Også partiene SV, Rødt og FrP har etterspurt gratis munnbind til befolkningen.

Regjeringen sa derimot nei til dette. Samtidig har prisene på munnbind falt betraktelig i løpet av de siste månedene.

Har du derimot vanskelig økonomi, er det enkelte kommuner som deler ut gratis munnbind.

Deles ut hos frivillige organisasjoner

I Drammen kommune kan innbyggerne få delt ut gratis munnbind. Der har de vedtatt at kommunen skal bidra med 10 000 munnbind til innbyggere som har økonomiske utfordringer, og med inntil én million kroner til produksjon av tøymunnbind som er i tråd med FHIs anbefalinger. Du får gratis munnbind hos følgende frivillige organisasjoner: Caritas, Jasmin kvinnenettverk, Røde Kors Svelvik og Mjøndalen, Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, Rett fram opplevelser og Blå Kors/Barnas stasjon.

Ullensaker kommune, som også har innført strenge corona-tiltak den siste tiden, varsler nå via kommunens nettsider at de deler ut pakker med munnbind på dagtid på Frivillighetens hus - med forbehold om at de har munnbind igjen når du kommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.