Alternativer til engangsgrill

Den beste bærbare grillen

Test av bærbare minigriller avslører store forskjeller.

MED GRILL PÅ TUR: Bærbare griller er fine til å grille i parken eller på stranda. Test avslører at dyrest ikke alltid er best. Foto: Kristin Sørdal
MED GRILL PÅ TUR: Bærbare griller er fine til å grille i parken eller på stranda. Test avslører at dyrest ikke alltid er best. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er tid for grilling i parken og på stranda, og bålbrenning er forbudt - inkludert grilling på engangsgriller.

Engangsgriller er problematisk både på grunn av brannfaren de kan utgjøre - og det er problematisk på grunn av forsøplingen de representerer.

Nå har svenske Testfakta testet åtte bærbare griller som fyres med kull, og det er ifølge nettstedet store forskjeller.

Dinside har også testet små, bærbare griller tidligere, både billige kullgriller og gassgriller, og noen av disse er også med i Testfaktas test. Du kan se hvilke minigriller som er Dinsides favoritter nederst i artikkelen.

Den beste grillen: Weber Smokey Joe

Grillene Testfakta har testet, er alle kullgriller, men i veldig ulike prisklasser: Den billigste i testen er en grillbøtte fra Clas Ohlson, som koster 129 kroner og den dyreste, Lotusgrill, koster fra rundt 1.800 kroner i Norge.

Men det er ikke nødvendigvis den dyreste som er den beste. Ifølge Testfakta, er det flere av de billigere modellene som får gode skussmål, kanskje mest «PopUpGrill», som er en sammenleggbar grill med veske som også har vunnet designkonkurransen RedDotAward (2012).

Favorittstempelet i testen går imidlertid til Webers lille kullgrill «Smokey Joe», som koster cirka 700 kroner i Norge.

Dinsides anbefalte griller

Dinside har tidligere testet både bærbare kullgriller og bærbare gassgriller.

Fordelen med bærbare gassgriller kontra bærbare kullgriller, er at de er veldig enkle å håndtere og lette å ta med seg hjem igjen, etter grilling: De blir raskt kalde, og du slipper å hanskes med kullrester.

En bærbar grill er et bedre valg enn en engangsgrill - uansett om du går for kull eller gass. Forutsetningen er selvsagt at du har mulighet til å planlegge, og til å sette grillen fra deg et sted dersom du skal videre.

Når Dinside har testet bærbare, små griller, er det disse som har vunnet testene:

Beste bærbare kullgrill:

Vi testet sju turgriller fra 119 kroner til 364 kroner, fra blant annet Clas Ohlson, Nordic Season, Landman og Biltema. Konklusjonen var at du gjerne kan velge den aller billigste grillen, som var grillbøttene. Den beste grillen med lokk, var Biltemas bærbare grill (art. 26-463) til 229 kroner.

Du kan lese hele testen av bærbare kullgriller her.

Beste bærbare gassgrill:

Vi testet fire griller, Nordic Season Summer BBQ (fra 399 kroner); Campingaz Party Grill (fra 899 kroner); Weber Go Anywhere med gass (fra 998 kroner) og Cobb Premier Gasgrill (fra 1.995 kroner).

Best i test ble Weber Go-Anywhere, men med hederlig omtale også til den mye billigere Nordic Season summer BBQ.

Du kan lese hele testen av små gassgriller her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer