Test av drikkevester

Den beste drikkevesten om du skal på langtur

Vi har testet sju drikkevester for treningsturen. Og det er store forskjeller.

DRIKKEVESTER: Vi har testet syv ulike drikkevester – det er stor forskjell i både pris og kvalitet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
DRIKKEVESTER: Vi har testet syv ulike drikkevester – det er stor forskjell i både pris og kvalitet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Løper eller sykler du ofte lange turer, kan en drikkevest være en god investering. Disse finnes det mange varianter av - både med tanke på hvor mye vann du får med deg, og ikke minst - hvor behagelig drikkevesten er å ha på.

Slik har vi testet

Vi har testet drikkevester tilpasset løpernes størrelse der dette tilbys av produsenten. Samtlige vester er testet av en mannlig og en kvinnelig tester, som begge løper jevnlig.

Drikkevestene er vurdert først og fremst med tanke på hvor behagelige de sitter på under løping, om de er laget på en måte som er praktisk under bruk, om man blir svett og klam av å ha dem på seg og den generelle opplevelsen de gir ved bruk.

Vi har testet sju slike drikkevester som rommer maks 1,5 liter, for de som springer over mila. Her kan du se hvilke vester som gjorde den beste jobben.

Flere gode drikkevester

Av de sju drikkevestene vi har testet, var det flere av vestene som gjorde en god jobb med å frakte med seg vann på treningsturen på en behagelig måte.

I toppen finner vi dermed hele tre forskjellige produsenter: Osprey, USWE og Scott.

Men slett ikke alle modellene var like gode i bruk - og enkelte har en prislapp på godt over tusenlappen.

Under finner du en vurdering av hvert testprodukt.

Vi har testet syv drikkevester fra Camelbak, Scott, Osprey, Salomon og USWE. Foto: Camilla Øino
Vi har testet syv drikkevester fra Camelbak, Scott, Osprey, Salomon og USWE. Foto: Camilla Øino Vis mer

Salomon S/Lab Sense 2

En lett og luftig vest, som det er vanskelig å få til å sitte godt på under løping på grunn av den enkle festeanordningen foran. Det er vanskelig å få strikkene til å sitte godt, og det fører til en del bevegelse i flaskene når man løper.

Testens mest «ustabile» vest. Dessuten er de to flaskene på 500 ml hver plassert litt høyt oppe.

Salomon-vesten har kun én mindre glidelås-lomme om du må ha med nøkkel eller liknende.

Det er større stretch-lommer utenpå drikkeflaskene, men her blir ting i veien når man benytter seg av dem, og på langtur vil man gjerne ha muligheten til å ha med en energibar eller lignende.

Vesten er liten i størrelsen, og medium for herre var mer som en small.

Osprey Katari/Osprey Katsumo 1,5 l

Drikkevesten ser ut som en liten ryggsekk - men har med tanke på størrelsen overraskende lite plass i form av lommer - kun en liten glidelåslomme hvor man såvidt får en smartmobil og en nøkkel nedi. Behagelige skulderstropper, men stoffet på vesten er litt tett, som gjør at man blir svett og klam av å løpe med den i varmt vær.

1,5 liters vannbeholder på ryggen er bra for lengre turer.

Drikkevesten har ingen midjestropp, kun en stropp over brystet, som gir mye bevegelse på vesten ved løping. Dermed passer den antakelig bedre for syklister.

Vestens drikkeslange kan festes foran med en magnet - en smart idé, som ikke fungerer like godt i praksis: Slangen løsner opptil flere ganger fra magneten, og ender opp med å henge og dingle i veien.

Camelbak Nano 17

Vest med to flasker på 5 dl hver på forsiden. Selve vesten er behagelig, sitter godt på og er i et mykt og luftig stoff, men flaskene er plassert såpass høyt at de kommer i veien for armene under jogging - hendene krasjer med flaskene, noe begge våre løpere opplevde.

Hempene til å feste bryst- og midjebelte med kan flyttes på, som er lurt med tanke på forskjellige kroppsformer. Stroppene er litt smale og kunne gjerne hatt enda bedre strammemuligheter, men vesten sitter likevel greit på.

Vesten har en liten glidelåslomme - hvor dagens smartmobiler ikke får plass, og to små åpne lommer - samtidig som mesh-stoffet på ryggen kan brukes til oppbevaring. Vi savner likevel en litt større glidelåslomme med plass til mobilen - hvor ting ligger stabilt og trygt.

Camelbak Circuit 1,5 l

Drikkevesten sitter tilsynelatende greit, men veldig tynne stropper i sida gjør at disse kan gnage litt. De tynne bryst og midjeremmene på forsiden må strammes innimellom under løping, da de sakte men sikkert blir slakkere under løping.

Drikkepose på 1,5 liter, og man kan også kjøpe ekstra flasker til brystlommene til de ekstra lange turene.

Vesten er i et behagelig og hullete stoff som gjør at den ikke blir for klam når det er varmt. Men vår mannlige testdeltaker synes vesten sitter litt høyt, og at drikketuten , med en smart lås for å unngå lekkasjer, har en litt dårlig plassering.

Vi savner en litt større glidelåslomme enn den lille som vesten har.

Scott Trail RC TR4

Drikkevest i lett «jakkestoff» som ikke blir spesielt klamt under løping. Vesten har to flasker på 5 dl på hver sin side av vesten foran, og vesten er stødig og sitter godt på kroppen, også med fulle vannflasker.

Hempene til å feste bryst- og midjebelter kan flyttes på, som er lurt for forskjellige behov. Det er litt vanskelig å lukke beltene og litt smale stropper, men vesten sitter likevel godt på ved bevegelse. For vår mannlige tester er dette et av produktene som sitter best på kroppen under løping.

Vesten har to glidelåslommer, en liten og en middels - sistnevnte har plass til stor mobil uten at den «blir i veien» under løpingen. Dessuten er det en større åpen lomme på ryggen med større plass, som er praktisk på langtur.

USWE Outlander 3

Denne drikkevesten var en favoritt hos vår kvinnelige løper, mens vår mannlige tester syns den har litt for dårlige tilpasningsmuligheter - her spiller nok forskjellig kroppsfasong inn.

Vesten er i et litt tett materiale som gjør at du blir litt klam på ryggen under løping, men vesten sitter godt på med brede og behagelige bånd som gjør den veldig stabil og sørger for at du unngår bevegelse fra vesten.

Det er også praktisk at en og samme vest er unisize, og passer både small til dame og medium til mann.

Drikkevesten har en romslig glidelåslomme på ryggen som er praktisk om du vil ha med en liten matpakke eller lignende på langtur.

Selv om det er feste til drikkeslangen, er denne litt i veien under løping. Fint med 1,5 liters vannbeholder til de lengre turene.

Osprey Duro 1.5

Drikkevesten har et behagelig og hullete stoff som gjør at den kun blir litt klam når det er ekstra varmt.

Vesten sitter veldig godt på kroppen – uten bevegelse og vingling, som nok også skyldes plasseringen av de to drikkeflaskene foran, og at de kun rommer 250 ml hver.

Dermed passer beltet best til de som ikke drar på turer lenger enn 10-15 kilometer, selv om det går an å kjøpe en vannblære til å ha på ryggen, for de som vil ha med 1,5 liter ekstra med drikke.

Vesten har en enkel festeanordning og gode stropper som gjør den komfortabel å ha på.

Smart med munnstykker man kan drikke av uten å ta flaskene ut av lommene. To glidelåslommer på ryggen, med grei plass. Hvis du ikke løper milevis, er dette drikkevesten som er aller mest komfortabel å løpe med.

Testvinner!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer