GoPro Hero7 lansert

Den nye GoPro-toppmodellen har innebygd super-stabilisering

Ser i hvert fall imponerende ut på reklamevideoen.

NY GENERASJON: GoPro kommer nå med tre nye kameraer i Hero7-serien. Foto: GoPro
NY GENERASJON: GoPro kommer nå med tre nye kameraer i Hero7-serien. Foto: GoPro Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Actionkameraenes ubestridte konge, GoPro, har lansert nok en generasjon kameraer i sin Hero-serie.

Denne runden er det snakk om 7-serien, med de nye kameraene Hero7 Black, Hero7 silver og Hero7 White. Kameraene blir å finne i salg allerede om ei uke med veiledende priser på henholdsvis 4.399 kroner, 3.299 kroner og 2.199 kroner.

«Hypersmooth» videostabilisering

Black-utgaven er som vanlig den gjeveste av dem, og denne gangen ser det ut til at GoPro virkelig har svingt med tryllestaven: Med den nye «Hypersmooth»-stabiliseringsteknologien ser det nærmest ut til at en slingrebøyle (gimbal) ikke lenger blir nødvendig. I motsetning til en gimbal, virker teknologien også under vann og i sterk vind.

Under ser du hvordan resultatet blir:

Hero7 Black blir også det første GoPro-kameraet med mulighet for å dele videostrømmen i sanntid, altså på tjenester som Facebook, YouTube, Twitch og den slags.

Av andre nyheter kan nevnes TimeWarp, som kan lage en fortfilm-variant av videoene du har tatt i inntil 30 ganger så rask hastighet.

Hero7 Black har også fått støtte for HDR-fotografering, der flere eksponeringer settes sammen til ett bilde med bedre dynamisk omfang.

Portrettbilder

Alle tre kameraer har nå fått støtte for å ta bilder på høykant, som da kan brukes direkte i en Instagram-story eller liknende. De har alle også fått selvutløser til foto, som kan justeres til tre eller 10 sekunder. Tingene som er nevnt til nå er ikke tilgjengelig på kameraene i 6-serien.

Ellers er egenskapene i stor grad de samme som i 6-serien, med de tilhørende forskjellene mellom de tre utgavene. Hero7 Black kan filme med 60 bilder per sekund (bps) ved 4K-oppløsning, mens det for Silver og White er henholdsvis 4K/30bps og 1440p/60bps.

En annen fordel med Black-modellen er at den er den eneste av dem som har utskiftbart batteri, slik tilfellet også var på forrige generasjon. Black-utgaven har også støtte for manuell eksponering og råformat, samt saktefilm i opptil 240 bps (8x); fire ganger så sakte som de øvrige modellene.

GPS-INFORMASJON: Med GPS Stickers-funksjonen kan du legge på data som i eksempelet over. Foto: GoPro
GPS-INFORMASJON: Med GPS Stickers-funksjonen kan du legge på data som i eksempelet over. Foto: GoPro Vis mer

For øvrig kan Silver-utgaven (og Black) også by på såkalte «GPS Stickers», der du kan sette på informasjon om fart og den slags på bildet. Den funksjonen mangler Hero7 White.

For mer detaljert sammenlikning av de tre modellene, kan du sjekke ut GoPros sammenlikningsside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer