Den ukjente langrennsgrenen

Har du hørt om langrennscross? Det blir en egen gren under ungdoms-OL i Lillehammer.

GØY: Norges skiforbund sier langrennscross er en motivernede konkurranseform som bidrar til å utvikle skiferdigheter.  Foto: Norges skiforbund
GØY: Norges skiforbund sier langrennscross er en motivernede konkurranseform som bidrar til å utvikle skiferdigheter. Foto: Norges skiforbund Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er ikke noe hokuspokus ved langrennscross. Man har bare tatt elementer fra skileik og skicross og inkludert dette i en løype. Det som er krevende å få til, er prepping av løypene og lage de rytmiske og gode med fin flyt – samtidig med at de skal skille gode og mindre gode løpere, sier Skiforbundets bredde- og rekrutteringskonsulent Erik Aas Andersen.

Stor variasjon

En langrennscrossløype kan typisk bestå av en alpin start for å få i gang fart, bobsvinger, storslalåm, slalåm, kuleløyper, hopp, orgeltramp, baklengsport, u-svinger 360-graders sving og passering under portaler.

Det skal være gøy, teknisk krevende og gi løperen et magasug.

Andersen forteller at han hørt om lignende aktiviteter i Sverige, Sveits, USA og Canada, og våger ikke å kalle dette for en særnorsk sport, men sier at det er Skiforbundet som har lagt til rette for denne grenen her hjemme.

Noen av langrennscrossøvelsene:

Årets høydepunkt

– Det er mange i langrennsmiljøet som bruker denne aktiviteten, og for en god del av våre 15- og 16-åringer er det høydepunktet under det årlige hovedlandsrennet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer